Erre senki nem számított: meglepő dolog derült ki a francia kajszitermésről

agrarszektor.hu
Felfelé módosította kajszi termésbecslését az Agreste. A tavalyi katasztrofális termést követően idén 134 ezer tonnánál is több kajszit várnak Franciaországban.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Felfelé módosította a májusban publikált kajszi előrejelzés számait az Agreste legfrissebb, június 1-jén kiadott prognózisában. Míg késő tavasszal 128 ezer tonnás termést jósoltak, a júniusi becslésben már 134,4 ezer tonnás mennyiség szerepel, ami 127%-os növekedést jelent a tavalyi, súlyosan fagykáros évben szüretelt 56,9 ezer tonnás volumenhez képest - olvasható a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán.

Az Agreste szerint az idei kajszitermés két rossz év után végre visszatérést jelent a megszokott, sokéves átlaghoz közeli mennyiséghez. Az ügynökség szerint az idei tavasz viszonylag enyhe volt, egy-két kisebb termesztőkörzetet leszámítva kevés fagykárral, a pillanatnyi helyzet szerint a gyümölcsök mérete közepesnek mondható, az időjárás pedig optimálisan alakul. Az Ibériai félsziget fő termesztőkörzeteit sújtó esőzések és jégkárok miatt az idei szezon elején a spanyol áru csak kis mennyiségben érkezik az országba.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?