Erre senki nem számított: meglepő dolog derült ki a francia kajszitermésről

Erre senki nem számított: meglepő dolog derült ki a francia kajszitermésről

agrarszektor.hu
Felfelé módosította kajszi termésbecslését az Agreste. A tavalyi katasztrofális termést követően idén 134 ezer tonnánál is több kajszit várnak Franciaországban.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Felfelé módosította a májusban publikált kajszi előrejelzés számait az Agreste legfrissebb, június 1-jén kiadott prognózisában. Míg késő tavasszal 128 ezer tonnás termést jósoltak, a júniusi becslésben már 134,4 ezer tonnás mennyiség szerepel, ami 127%-os növekedést jelent a tavalyi, súlyosan fagykáros évben szüretelt 56,9 ezer tonnás volumenhez képest - olvasható a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán.

Az Agreste szerint az idei kajszitermés két rossz év után végre visszatérést jelent a megszokott, sokéves átlaghoz közeli mennyiséghez. Az ügynökség szerint az idei tavasz viszonylag enyhe volt, egy-két kisebb termesztőkörzetet leszámítva kevés fagykárral, a pillanatnyi helyzet szerint a gyümölcsök mérete közepesnek mondható, az időjárás pedig optimálisan alakul. Az Ibériai félsziget fő termesztőkörzeteit sújtó esőzések és jégkárok miatt az idei szezon elején a spanyol áru csak kis mennyiségben érkezik az országba.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?