Ilyet még nem láttál: őrület, hogyan porozzák be a paradicsomot ezek a termelők

agrarszektor.hu
Ausztrália Új-Dél Wales tartományában, Guyra település mellett próbálta ki mesterséges intelligenciát, képfelismerő rendszert alkalmazó, Polly névre keresztelt beporzógépeit az izraeli Arugga AI Farming. Azért kellett ilyen messzire menniük, mert a paradicsomhajtatásra használt üvegházakban poszméhekkel oldják meg a beporzást, ám ez a módszer Ausztráliában nem engedélyezett, eddig kézzel végezték ezt a műveletet.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A robotizált beporzók a sorok között, síneken mozogva, beépített kameráik segítségével találják meg a beporzásra váró virágokat, és a poszméhek mozgását imitáló légárammal rázzák meg azokat. Az első eredmények szerint a gépi beporzás a virágok 97%-ánál sikerrel járt. Az izraeli cég hamarosan Finnországban, az Agrifutura Oy 4,6 hektár területű üvegházaiban is megkezdi a Polly telepítését - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?