Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.06. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.06. szombat

agrarszektor.hu
Sok napsütés várható, de emellett az ország északnyugati felében erőteljes gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.08.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.08.06.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.08.06.) napon.

2022.08.06. szombat: Sok napsütés várható, de emellett az ország északnyugati felében erőteljes gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk. Az Északi-középhegységben, valamint az Észak-Dunántúlon helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A Dunántúlon az északnyugatira, míg a Dunától keletre az északkeletire forduló szél erősödik meg, helyenként viharossá fokozódik.

A csúcshőmérséklet általában 33 és 39 fok között alakul, de az északnyugati megyékben ennél több fokkal hűvösebb lehet az idő.
Késő estére 19 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.
Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2022.08.07. vasárnap: A fátyol- és gomolyfelhők mellett hazánk nagy részén számítani lehet többórás napsütésre - a legtöbb az Alföldön valószínű. Átmenetileg erősen felhős területek elsősorban a Dunántúlon, valamint az északi tájakon lehetnek. Nagyobb eséllyel a nap első felében fordulhat elő elszórtan záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé erős lesz. A csúcshőmérséklet 25 és 33 fok között valószínű, nyugaton, illetve északkeleten lehet a hűvösebb, a Dél-Alföldön pedig a melegebb.

Friss híreink:

Indul a patkányinvázió: ez a védekezési módszer tényleg működik a rágcsálók ellen
Az éghajlatváltozás, azon belül is az egyre enyhébb telek kedveznek a patkányok elszaporodásának Magyarországon, és a rágcsálók ellen való védekezés mind a nagyobb városokban, mind a kisebb településeken, valamint a mezőgazdaságban is komoly kihívást és feladatot jelent - tájékoztatta az Agrárszektort Kovács Tamás, a NovaTox ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a mezőgazdaságban hatalmas szerepe van a rágcsálóirtásnak, ugyanakkor egyre több az olyan állattartó telep, ahol maguk próbálják a patkányirtást elvégezni, ami azért is káros, mert ez a "módszer" általában oda vezet, hogy óriási patkány kolóniák alakulnak ki az egyes telepeken. A szakember többek között arról is beszélt lapunknak, hogy melyek a legbiztosabb módszerek a patkányirtásra, illetve a rágcsálók távol tartására, emellett azt is megtudtuk, mennyibe kerülhet maga az irtás.

Durva, ami a magyar szőlővel történik: ehhez most már jobb lesz hozzászokni?
A 2022-es évre - most már kijelenthető - az aszály éveként fogunk emlékezni. De amíg a szántóföldi növénykultúrákban komoly károkat okoztak a rettenetes hőhullámok és a tartós csapadékhiány, a szőlő esetében még korai lenne bármit mondani. Bár a forró, száraz időjárás embert, állatot és növényt egyaránt megviselt, a szőlőnél még van remény arra, hogy mind minőségileg, mind mennyiségileg kiemelkedő termést hozzon. De milyen volt az idei év a szőlőtermesztés számára? Hogyan élték meg a termelők az elmúlt időszakot, mit várnak, mire számítanak? Az Agrárszektor erről kérdezett meg szőlőtermesztőket és borászokat.

Igazi csodaszer készül Magyarországon: itthon alig kell, külföldre viszik a javát
A magyar méhészek mindösszesen egy százaléka foglalkozik a munkaigényes propolisszal, méhpempővel, virágporral vagy méhkenyérrel. Az Agrárszektor által megkérdezett szakemberek szerint az előbb sorakoztatott kaptártermékekben sok kedvező tulajdonság rejlik, s mint megtudtuk, szakmai berkeken belül van is egyfajta törekvés a hazai népszerűsítésükre vonatkozóan. A méhészeti termékek többségénél azonban korlátozottak az előállítási lehetőségek, ráadásul nagy tudást és sok munkát igényel a méhészek részéről is, nem véletlenül magasak a piaci árak. Az itthon megtermelt virágpor jelentős része például hűtőkamionokban hagyja el az országot Nyugat-Európa felé.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?