Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.13. szombat

agrarszektor.hu
Délnyugaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás szűrt napsütés várható - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.08.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.08.13.) napon.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.08.13.) napon.

2022.08.13. szombat: Délnyugaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás szűrt napsütés várható. Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, a délnyugati tájakon inkább az eső lesz a jellemző. Az északi szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 32 fok között alakul, de a felhős délnyugati részeken ennél több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére általában 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat.

A következő napon várható időjárás

2022.08.14. vasárnap: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható, de egyes részeken időszakosan jobban összeállhatnak a felhők. Az ország nagyobb részén nem várható csapadék, azonban elszórtan kialakulhat záporeső, zivatar. Az északi szél főként a Nyugat-Dunántúlon megélénkül. Délutánra többnyire 28 és 32 fok közé melegszik fel a levegő, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb maradhat az idő.

Friss híreink:

Ezek az állatok teljesen eltűntek a magyar földekről: ezért mondtak le róluk a gazdák
Magyarország egy lovas nemzet, így nem csoda, hogy ezek az állatok becsben vannak tartva és a kultúránk szerves részei. Mára már ugyan nincs "divatja" annak, hogy a mezőgazdaságban is alkalmazzák őket, pedig korábban mondhatni, hogy ők voltak a négy lábon járó traktorok. A lovak haszonállatból társállattá lettek, és szívesebben tartják őket kedvencként, mintsem "munkaeszközként". Ha jobban belegondolunk, kissé furcsa is lenne, hogy a mai modern világban a csúcsminőségű precíziós eszközök, gépek helyett valaki a lovát vezetné ki a földekre. De nem ez az egyetlen dolog, ami miatt ennyire kikoptak az agráriumból.

Ezeket a hibákat sokan elkövetik: így védd meg a növényeket a pusztító hőségtől
A perzselő nyár és a klímaváltozás a növénytermesztők rémálmává vált az elmúlt pár évben. Óriási hatással van a növények terméseredményeire és minőségére. Különösen sújtja a klímaérzékeny növényeinket a hőség és a túlzott UV-B sugárzás, a páratartalom és a fényviszonyok, hiszen ezek mind negatívan befolyásolják termőképességet. Sajnos ez a jelenség a hazai zöldségállományunk döntő többségére vonatkozik, de gyümölcsfáink sincsenek biztonságban, így érdemes megoldást találnunk károk enyhítésére.

Ez most komoly? Örökre eltűnhet sokak kedvenc gyümölcse a magyar boltokból
A málna az igazán kedvelt gyümölcsök közé tartozik, nem is kell sokat visszamenni az időben ahhoz, hogy rájöjjünk, évekkel ezelőtt még rengeteg helyen (piacok, üzletek, kertek stb.) találkozhattunk vele, elérhető áron. Mára pedig arcon csaphat minket a valóság: drasztikusan lecsökkent termőterület, szinte teljesen megsemmisült termés, súlyos kilogrammonkénti árak, elmaradt "Szedd magad!" akciók és még sorolhatnánk. Hogy mindezeknek mi az oka, mire számíthatunk a jövőben és valóban le kell-e mondanunk erről a szuper gyümölcsről, az kiderül.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. szeptember 30. 11:33