Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.07. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.07. vasárnap

agrarszektor.hu
A délelőtti órákban a felhősebb északi részeken is gomolyosodik a felhőzet, majd a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.08.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.08.07.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.08.07.) napon.

2022.08.07. vasárnap: A délelőtti órákban a felhősebb északi részeken is gomolyosodik a felhőzet, majd a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható. A keleti országrészben lassan csökken a csapadékhajlam, délután, este nagyobb eséllyel a Dunántúlon alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. A nyugati megyékben az északnyugati, másutt az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik, az északkeleti megyékben egy-egy viharos lökés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2022.08.08. hétfő: A sok fátyolfelhő és a gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Nagy területen lesz élénk, helyenként erős az északi, északkeleti szél. A maximum-hőmérséklet 25 és 33 fok között valószínű.

Friss híreink:

Itt a svédek nagy dobása: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést
Autonóm, elektromos és ultrakompakt traktort tervezett a svéd CAKE nevű cég. Az új robotjármű a kisebb méretű gazdaságok számára kínálna alternatívát a nagyobb, hagyományos gépekkel szemben. A cég közleménye szerint az általuk megálmodott robottraktor képes arra, hogy minden nap, egész nap segítse a gazdákat a szántóföldeken, az ültetvényeken vagy éppen az üvegházakban.

Indul a patkányinvázió: ez a védekezési módszer tényleg működik a rágcsálók ellen
Az éghajlatváltozás, azon belül is az egyre enyhébb telek kedveznek a patkányok elszaporodásának Magyarországon, és a rágcsálók ellen való védekezés mind a nagyobb városokban, mind a kisebb településeken, valamint a mezőgazdaságban is komoly kihívást és feladatot jelent - tájékoztatta az Agrárszektort Kovács Tamás, a NovaTox ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a mezőgazdaságban hatalmas szerepe van a rágcsálóirtásnak, ugyanakkor egyre több az olyan állattartó telep, ahol maguk próbálják a patkányirtást elvégezni, ami azért is káros, mert ez a "módszer" általában oda vezet, hogy óriási patkány kolóniák alakulnak ki az egyes telepeken. A szakember többek között arról is beszélt lapunknak, hogy melyek a legbiztosabb módszerek a patkányirtásra, illetve a rágcsálók távol tartására, emellett azt is megtudtuk, mennyibe kerülhet maga az irtás.

Durva, ami a magyar szőlővel történik: ehhez most már jobb lesz hozzászokni?
A 2022-es évre - most már kijelenthető - az aszály éveként fogunk emlékezni. De amíg a szántóföldi növénykultúrákban komoly károkat okoztak a rettenetes hőhullámok és a tartós csapadékhiány, a szőlő esetében még korai lenne bármit mondani. Bár a forró, száraz időjárás embert, állatot és növényt egyaránt megviselt, a szőlőnél még van remény arra, hogy mind minőségileg, mind mennyiségileg kiemelkedő termést hozzon. De milyen volt az idei év a szőlőtermesztés számára? Hogyan élték meg a termelők az elmúlt időszakot, mit várnak, mire számítanak? Az Agrárszektor erről kérdezett meg szőlőtermesztőket és borászokat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?