Durva, ami a román gabonával történt: váratlan hírek érkeztek

Durva, ami a román gabonával történt: váratlan hírek érkeztek

agrarszektor.hu
Románia 9 millió tonna búzát aratott le idén - közölte a mezőgazdasági minisztérium. Ez pedig nem számít a legjobbnak, hiszen az időjárás és a magasabb termelési költségek miatt a termés nagyjából ötödével csökkent a tavalyi évhez képest.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az ország gabonatermése 2021-ben rekordot ért el, hiszen 11,3 millió tonna búzát arattak a termelők. Petre Daea mezőgazdasági miniszter azt mondta, hogy a termés akár 18%-kal is kevesebb lehet ehhez képest, de még így sem kell tartani attól, hogy nem jut exportra. Románia búzafelhasználása átlagosan 2,5 millió és 3 millió tonna között mozog, valamint az EU legnagyobb gabonaértékesítői közé tartozik és exportőr a Közel-Keleten, Egyiptom a fő vásárló - írja a Reuters. A tárca azt is közölte, hogy jelenleg húsz megyében aratnak napraforgót és kukoricát a gazdák. A magas hőmérséklet és az elhúzódó aszály sújtotta a termést, és az előzetes minisztériumi adatokból kiderült, hogy a 7 millió hektárnyi területből 420 380 hektáron történt kár.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?