Egyre több gabona áramlik ki Ukrajnából: itt megy át a termény java

Egyre több gabona áramlik ki Ukrajnából: itt megy át a termény java

agrarszektor.hu
Az ukrán mezőgazdasági export 16%-kal, 4,3 millió tonnára nőtt augusztusban júliushoz képest, a logisztikai nehézségek és az Ukrajna fő exportútvonalai elleni orosz támadások ellenére - közölte az UCAB mezőgazdasági üzleti szövetség. A szövetség szerint az augusztusi mennyiség az alábbiak szerint alakult: 2,3 millió tonna gabona (búza és a napraforgóolaj dominált), 755 400 tonna olajos mag, 548 900 tonna növényi olaj.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A mezőgazdasági minisztérium a múlt héten közölte, hogy a 2023/24-es július-júniusi szezonban Ukrajna eddigi gabonaexportja szeptember 1-jéig 4,5 millió tonnára emelkedett a 2022. augusztus 31-i 3,9 millió tonnáról. A dunai folyami kikötők maradtak a leghatékonyabb (export)útvonalak, augusztusban a kivitel 64%-a a folyón keresztül történt. Moszkva július 17-én kilépett az ENSZ által közvetített fekete-tengeri gabonaexport-megállapodásból, mondván, hogy nem teljesítették az orosz gabona- és műtrágyaexportra vonatkozó szankciók enyhítésére vonatkozó követeléseket. Moszkva arra is "panaszkodott", hogy nem jutott el elég gabona a szegény országokba - írja a Reuters.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?