Letarolhatja Európát ez a gyümölcs: nincs mese, erre jobb felkészülni

agrarszektor.hu
A 2022-es betakarításból származó moldovai korai szilva első szállítmányai július folyamán kerültek exportálásra. Több mint 3400 tonna szilva jutott el a világ 11 országába a fogyasztókhoz, például: Németországba, Ausztriába, Lengyelországba, Hollandiába, Romániába, Oroszországba.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A fagyok és a szárazság által jellemzett kihívásokkal teli szezon ellenére a moldovai termelők várhatóan több mint 70.000 tonna szilvát fognak betakarítani - írja a moldovafruct.md-re hivatkozva a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A nagy mennyiségű szállítás a 34. héttől kezdődött a Stanley és a President fajtákkal.

Idén jó szilvatermésünk lesz az öntözésnek és a fejlett termelési technológiáknak köszönhetően. A Stanley szilvából körülbelül 400 tonnát fognak betakarítani. Folyamatban van a GlobalG.A.P. minősítés megszerzése, ami új exportlehetőségeket fog megnyitni

- mondta Ion Bajereanu, a Vilora-VS Kft. operatív igazgatója, a Moldovai Gyümölcstermelők és -exportőrök Szövetségének tagja.

Az elmúlt években a moldovai gyümölcsök sikeresen léptek be új piacokra. 2021-ben Moldova több mint 52 ezer tonna szilvát exportált, amelynek fele az EU piacára került. Idén egy évre 15 ezerről 40 ezer tonnára emelték az EU-ban vámmentesen forgalmazható moldovai szilva mennyiségét. Annak ellenére, hogy Moldova több mint egy tucat szilvafajtát termeszt, a Stanley, a Kabardinca, a Lepotica és a President a legnépszerűbb exportfajták. A legnagyobb mennyiségű moldovai szilva augusztustól novemberig áll rendelkezésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. szeptember 30. 11:33