Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.07. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.07. péntek

agrarszektor.hu
A kevés helyen kialakult köd, illetve rétegfelhőzet a reggeli órákban fokozatosan feloszlik - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.10.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.10.07.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.10.07.) napon.

2022.10.07. péntek: A kevés helyen kialakult köd, illetve rétegfelhőzet a reggeli órákban fokozatosan feloszlik. Sok napsütésre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. A délkeleti, keleti szelet néhol élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 21, 22 fok körül alakul. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.10.08 szombat: Az éjszakai pára, köd feloszlását követően általában több órára kisüt a nap, de egyre több fátyolfelhő érkezik, amely helyenként meg is vastagszik. Estig nem lesz csapadék, estétől az északnyugati megyékben helyenként már előfordulhat záporeső, esetleg egy-egy zivatar. A déli, délkeleti szél jobbára mérsékelt marad, majd estétől megélénkül, néhol megerősödhet az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 23 fok között alakul.

Friss híreink:

Itt az újabb áremelés: durván drágul ez a húsféle a magyar henteseknél

Magyarországon a képzeletbeli dobogó felső fokán kétségtelenül a csirke és a sertés áll, ami a húsfogyasztásunkat illeti. Bár a vadgazdálkodás itthon is fontos, úgy tűnik, hogy a vadakat sokkal inkább csodálni szeretjük, mintsem megenni. Évente mintegy tízezer tonna hasznosítható vadhús keletkezik, viszont így is mindössze kétadagnyi vadból készült ételt eszünk meg fejenként 365 nap alatt. Nem kapható ugyan minden sarki kisboltban, de nem is kell érte hosszú-hosszú köröket futnunk, ráadásul a tápanyag-összetétele is kiváló. Az, hogy miért nem szerepel rendszeresen a családok étlapján, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Hogyan védjük ki a természeti csapásokat? - Választ ad az Agrárszektor Konferencia

Évszázados aszály sújtotta idén a hazai mezőgazdasági területeket, amelyeken ezermilliárdos károkat szenvedtek el a termelők. A Portfolio Csoport november 30.-december 1-i kétnapos jubileumi siófoki Agrárszektor Konferenciája kiemelten foglalkozik azzal, hogy a gyorsuló ütemű klímaváltozás milyen hatást gyakorol a magyar agráriumra, a szélsőségekre hogyan készülhetnek fel a gazdálkodók, milyen lehetőségeik nyílhatnak az öntözésfejlesztésre és miként fordíthatnak nagyobb figyelmet a károkat tompító öngondoskodásra.

Nagyon visszaesett a legendás tokaji aszú forgalma: ezt isszák most leginkább a magyar vásárlók

Napjainkban egyre népszerűbb és terjed a közösségi finanszírozás Magyarországon is. Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti - tájékoztatta az Agrárszektort Takács Valéria, a Brancs közösségi finanszírozási portálon feltűnt MyWine alapítója és Takács István, borász. Hozzátették, fontos új értékesítési csatornákat keresni, amelyekkel könnyebben el lehet jutni a fogyasztókhoz. A Takács család szőlődűlőinek segítségével megvalósuló MyWine lényege pedig az, hogy habár személyesen a szőlő művelésében, szüretelésében nem kell részt vennie az „örökbefogadónak”, de rendszeresen kap tájékoztatást a munkafolyamatokról. Ugyanakkor akár dűlőtúrán is részt vehet és személyesen is megismerheti az ültetvényeket. A két szakemberrel emellett arról is beszélgettünk, milyen hangulat uralkodik jelenleg a hazai szőlész-borász ágazatban, mik a trendek a tokaj-hegyaljai borvidéken, mi a helyzet most a legendás aszúval, illetve hogyan változtak a fogyasztói szokások az utóbbi időben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?