Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.27. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.27. csütörtök

agrarszektor.hu
A köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése napközben fokozatosan zsugorodik, és kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.10.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.10.27.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.10.27.) napon.

2022.10.27. csütörtök: A köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése napközben fokozatosan zsugorodik, és kisüt a nap. Helyenként azonban tartósan borult maradhat az idő, ott szitálás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között valószínű, de tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb lesz. Késő estére 7 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a magasban zajló melegedés miatt melegfronti hatások tapasztalhatók az arra érzékenyeknél. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2022.10.28 péntek: A köd és rétegfelhőzet lassan ritkul, zsugorodik, de főleg északkeleten helyenként tartósabban megmaradhat. Másutt a fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Legfeljebb jelentéktelen szitálás fordulhat elő néhol. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A csúcsérték 16 és 21 fok között várható, de a tartósabban felhős, párás tájakon 15 foknál hidegebb lehet.

Friss híreink:

Kiderült a csúf igazság: ezért drágulnak ennyire a tejtermékek Magyarországon

2022 szeptemberében az előző év azonos időszakához képest jelentősen, 70 százalékot is meghaladó mértékben emelkedett a trappista sajt, valamint a 2,8 százalékos zsírtartalmú friss zacskós tartós tej és a tehéntúró értékesítési ára, de ugyanígy a tejfölről, a gyümölcsös és a natúr joghurtokról, és voltaképp valamennyi tejtermékről elmondható, hogy jóval többet kell érte fizetni a boltokban, mint egy évvel korábban. Az azonban biztosra vehető, hogy ez a folyamat a jövőben is folytatódni fog, mivel a tejtermelők és feldolgozók szinte minden költsége megnövekedett - mondta el az Agrárszektornak Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója. A szakember elmondta, hogy a tejtermékek drágulása nemcsak Magyarországra jellemző, valamint beszélt arról is, mi várható akkor, ha a tejtermékek ára eléri azt a bizonyos lélektani határt a magyar fogyasztóknál.

Meglesz még az árstop böjtje: bármikor beüthet a cukor-krízis Magyarországon?

Most már bizonyos, hogy az idei év nem lesz a cukorrépa-termesztők kedvence. A száraz, csapadékhiányos időjárás miatt a megszokottnál alacsonyabb terméshozamok várhatók, nemcsak Magyarországon, de Európa valamennyi olyan országában, ahol jelentősebb mennyiségben termesztenek cukorrépát. Ez pedig a következő időszak cukor-előállítására, azon keresztül pedig az árakra is hatással lesz. A pillanatnyi nehézségek ellenére ugyanakkor komoly lehetőségek vannak az ágazat előtt, amelyek hosszútávon a magyarországi cukorrépa-termesztés fellendülését, és a termesztők helyzetének megerősödését is magukkal hozhatják.

Áramlik ki a kukorica Ukrajnából: Magyarországra is jut az áruból bőven

Akár 2,5 millió tonna szemes termény, döntően kukorica is bejöhet Magyarországra Ukrajnából 2023 szeptemberéig - tájékoztatta az Agrárszektort Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója. Kiemelte, az elmúlt fél évben elkezdődött a hazánkba irányuló ukrán áru vasúti szállítmányozásának zökkenőmentesebbé tétele, így a rendkívülinek számító kukoricahiányra a szomszédból érkezhet a megoldás. A szakemberrel többek között arról is beszélgettünk, fel kell-e arra készülni, hogy mostantól egyre gyakrabban szorulunk importra kukoricából, mi a helyzet a hazai állattenyésztésben, illetve, milyen hatással lehetnek az elszállt árak a fogyasztói szokásokra.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58