Kiderült, lesz-e hó novemberben Magyarországon: ezt jobb, ha mindenki tudja

Kiderült, lesz-e hó novemberben Magyarországon: ezt jobb, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
A legtöbbször novemberben érkezik meg az első havazás hazánk területére. Különösen az 1990-es években fordult elő több alkalommal, hogy lehullott az első hó, így például 1995. november 6-án egy középpontjával tőlünk délkeletre elvonuló mediterrán ciklon hozott sokfelé havazást, hófúvást. 1999-ben pedig november 17-re virradóan fehéredett ki elsőként a táj az alföldi tájakon, majd november 19-én egy mediterrán ciklon hozott országos havazást.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Ami a mostani helyzetet illeti, egyelőre nem jön télies fordulat. A következő 7-10 napban marad az évszakhoz képest kissé enyhébb, igazi novemberi időjárás. Csupán csütörtökön érkezik egy gyengébb hidegfront némi csapadékkal, feltámadó széllel, de havat ez a front sem hoz. Ami biztos, hogy nem jön jelentős lehűlés a következő napokban. A gyakran párás, ködös éjszakákon mindenhol fagypont fölött marad a hőmérséklet, legfeljebb a tartósabban derült szélcsendes völgyekben fordulhat elő talajmenti fagy - írja az Időkép.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?