Kiderült, lesz-e hó novemberben Magyarországon: ezt jobb, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
A legtöbbször novemberben érkezik meg az első havazás hazánk területére. Különösen az 1990-es években fordult elő több alkalommal, hogy lehullott az első hó, így például 1995. november 6-án egy középpontjával tőlünk délkeletre elvonuló mediterrán ciklon hozott sokfelé havazást, hófúvást. 1999-ben pedig november 17-re virradóan fehéredett ki elsőként a táj az alföldi tájakon, majd november 19-én egy mediterrán ciklon hozott országos havazást.

Ami a mostani helyzetet illeti, egyelőre nem jön télies fordulat. A következő 7-10 napban marad az évszakhoz képest kissé enyhébb, igazi novemberi időjárás. Csupán csütörtökön érkezik egy gyengébb hidegfront némi csapadékkal, feltámadó széllel, de havat ez a front sem hoz. Ami biztos, hogy nem jön jelentős lehűlés a következő napokban. A gyakran párás, ködös éjszakákon mindenhol fagypont fölött marad a hőmérséklet, legfeljebb a tartósabban derült szélcsendes völgyekben fordulhat elő talajmenti fagy - írja az Időkép.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?