Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.09. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.09. szerda

agrarszektor.hu
A köd lassan ritkul, a rétegfelhőzet lassan zsugorodik, azonban az ország döntő részén borult, párás idő lesz a jellemző - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.11.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.11.09.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.11.09.) napon.

2022.11.09. szerda: A köd lassan ritkul, a rétegfelhőzet lassan zsugorodik, azonban az ország döntő részén borult, párás idő lesz a jellemző. Nagyobb területen a déli, illetve a keleti tájakon szakadozhat fel a felhőzet, és süthet ki a nap, ugyanakkor másutt is lehet helyenként vékonyodás, szakadozás a felhőtakaróban. Szitáláson kívül érdemi csapadék nem várható. A Dunántúlon és a délkeleti tájakon megélénkül a délies szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás részeken 10, a naposabb tájakon 15 fok körül alakul. Késő este 6 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.11.10 csütörtök: Túlnyomóan borult idő lesz, majd délután északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben még párás lehet az idő, majd megszűnik a párásság. Északnyugatról délkelet felé haladva csapadékzóna vonul át, így több helyen is előfordulhat eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Friss híreink:

Elárulta titkát a balatoni termelő: ezzel hódítaná meg a külföldi boltokat

Az infláció növekedése nem akar enyhülni, de van az a szint, amit már sem a vevőkre, sem a partnerekre nem lehet ráterhelni - mondta lapunknak a Brancs közösségi finanszírozási portálon feltűnt Spájz Szörp tulajdonosa, Bálint Áron. Magyarországon nagy népszerűségnek és hagyománynak örvendenek a szörpök, ugyanakkor a válság és az éghajlatváltozás természetesen ezt az ágazatot sem kerülte el. Lassan az alapélelmiszerek is luxussá válnak, de vajon mi lesz sokak kedvenc italával? Tényleg le kell mondania erről is az embereknek? Az Agrárszektor által megkérdezett szakember többek között ezekről és sok más izgalmas témáról is beszélt, egy viszont biztos: válság ide vagy oda, talpon lehet maradni, csak nem mindegy, hogyan.

Nagy változás jöhet a boltokban: így alakulnak át a fogyasztói szokások

Komoly hatással lehet a brutális élelmiszer-drágulás a fogyasztói szokásokra, és fel kell készülni arra, hogy a drasztikus áremelkedések jelentősen megváltoztathatják a magyarok vásárlási szokásait a jövőben - mondta el az Agrárszektornak Zsarnóci Csaba, az OTP Agrár főosztályvezetője. Hozzátette, a hazai vásárlóerő véges, ráadásul az Európai Unióban Magyarországon emelkedtek a legnagyobb mértékben az élelmiszerárak, élen a kenyér és a tej drágulásával. A szakemberrel többek között arról is beszélgettünk, mi lehet a megoldás a történelmi kukoricahiányra, amely idén kialakult Magyarországon, illetve hogy az elszálló inputanyag- és energiaárak milyen hatással vannak az agrárium különböző szektoraira.

Egyre több magyar gazda készül súlyos lépésre: ennek nem lesz jó vége

Nemsokára lezárul az idei betakarítási szezon, és elérkezik az idő a termények szárítására és eltárolására. A gabonafélék- és takarmányok szakszerű tárolása azonban olyan korszerű létesítmények meglétét feltételezi, amelyekkel a magyar termelők nem biztos, hogy rendelkeznek. És bár az elmúlt időszakban volt pályázati kiírás gabona- és terménytárolók építésére, korszerűsítésére, az Agrárszektor által megkérdezett, tervezéssel és kivitelezéssel is foglalkozó vállalkozások szerint egyre több magyar gazdálkodó mondja vissza a korábbi megrendelését, vagy halasztja későbbre a tervezett beruházást. A szakemberek úgy látják, a gazdákban meglenne a hajlandóság a beruházásokra, ám az idei veszteséges év után sokan nem engedhetnek meg maguknak egy ilyen projektet.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02