2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Durva, mekkora farm épült az Egyesült Királyságban: ez most a legnagyobb a világon

agrarszektor.hu
Felépült a világ legnagyobb vertikális farmja Norfolk mellett. Egy 25 millió angol font értékű beruházás keretében készült el a 25 ezer négyzetméter felületű farm az Egyesült Királyságban.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az Egyesült Királyságban befejeződött a világ legnagyobb vertikális farmjának építése. A 25 millió angol font (11,5 milliárd Ft) értékű beruházást a Fischer Farms hajtotta végre a Norfolk melletti Eastonban, ez már a második ilyen típusú üzemük a Lichfieldben található 3200 négyzetméter termesztőfelületű létesítményük mellett. Az eastoni üzem csaknem tízszer nagyobb a lichfieldinél: a 25 ezer négyzetméternyi termőterület szorosan egymásra helyezett polcokon kapott helyet, és az építtető szerint naponta 6,5 tonna salátát, levélzöldséget és fűszernövényt lesz képes szolgáltatni brit szupermarketek részére. A teljes egészében megújuló energiaforrásokat használó létesítmény üzemeltetéshez 27 ember munkájára lesz szükség, ebből 10 ember már a helyszínen dolgozik, 17 dolgozót később vesznek fel. A tervek szerint a próbaüzemet követően a teljes kapacitást néhány hónap múlva érik el - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Hou Hvi Jung

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?