Durva, mekkora farm épült az Egyesült Királyságban: ez most a legnagyobb a világon

Durva, mekkora farm épült az Egyesült Királyságban: ez most a legnagyobb a világon

agrarszektor.hu
Felépült a világ legnagyobb vertikális farmja Norfolk mellett. Egy 25 millió angol font értékű beruházás keretében készült el a 25 ezer négyzetméter felületű farm az Egyesült Királyságban.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Az Egyesült Királyságban befejeződött a világ legnagyobb vertikális farmjának építése. A 25 millió angol font (11,5 milliárd Ft) értékű beruházást a Fischer Farms hajtotta végre a Norfolk melletti Eastonban, ez már a második ilyen típusú üzemük a Lichfieldben található 3200 négyzetméter termesztőfelületű létesítményük mellett. Az eastoni üzem csaknem tízszer nagyobb a lichfieldinél: a 25 ezer négyzetméternyi termőterület szorosan egymásra helyezett polcokon kapott helyet, és az építtető szerint naponta 6,5 tonna salátát, levélzöldséget és fűszernövényt lesz képes szolgáltatni brit szupermarketek részére. A teljes egészében megújuló energiaforrásokat használó létesítmény üzemeltetéshez 27 ember munkájára lesz szükség, ebből 10 ember már a helyszínen dolgozik, 17 dolgozót később vesznek fel. A tervek szerint a próbaüzemet követően a teljes kapacitást néhány hónap múlva érik el - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Hou Hvi Jung

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?