Nagy eső jöhet szerdától: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Nagy eső jöhet szerdától: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Átalakulás kezdődik időjárásunkban, egy Skandinávia fölött megerősödő anticiklon keleti peremén hideg, sarkvidéki levegő indul meg délre, miközben az Atlanti-óceán felől enyhe, nedves légtömegek érkeznek a kontinens belseje felé. A két különböző légtömeg pont a térségünk fölött fog keveredni, a Földközi-tenger középső medencéje fölött mediterrán ciklonok is jó eséllyel kialakulhatnak, emiatt csapadékosabb időszak veszi kezdetét.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedden délnyugatról északkelet felé már átvonul fölöttünk egy esőt, záporokat okozó csapadéksáv, helyenként 5 mm-t meghaladó mennyiség is összegyűlhet. Szerdán pedig már egy mediterrán ciklon okozhat egyre többfelé esős időt. A jelenlegi számítások szerint legkisebb eséllyel északon, északkeleten eshet, ugyanakkor az ország déli felén kiadós csapadék hullhat. A Dunántúlon egyre többfelé feltámadhat az északi szél. Hideg még nem lesz, délután 8-13 fokot mérhetünk - írja az Időkép.

A hét második felében a Kelet-, Északkelet-Európa fölött felgyülemlett hideg levegőből valamennyi már hozzánk is eljuthat, miközben újabb mediterrán ciklonok alakulhatnak ki, és hozhatnak ismétlődő csapadékot. Az északi-északkeleti országrészben valószínűleg péntekre hűlhet le a magasabb légrétegekben és talaj közelében is olyan mértékben a levegő, hogy az eső mellett már a havas eső, hó is megjelenhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13