Havazás jön kedd éjjel: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Melegfront érkezik Magyarországra kedd este északnyugat felől, emiatt egyre nagyobb területen várható havazás. A legtöbb helyen maximum 3 centiméter körüli hóra kell készülni, de egyes részeken az 5 centimétert is meghaladhatja a friss hó vastagsága. A téli idő nem lesz tartós, és szerdán már 6-11 fok közé melegszik majd a hőmérséklet.

Egy újabb viharciklon, a Corrie melegfrontja éri el kedd este hazánkat - írja az Időkép. Felhőzetéből nagy területen várható havazás, nyugaton havas eső, eső is. Szerda reggelig a legtöbb helyen lepel, maximium 3 cm hó hullhat, ennél több északkeleten és a hegycsúcsokon várható, a Bakonyban az 5 centit is meghaladhatja a friss hó vastagsága.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!
Forrás: Időkép

Nem lesz azonban tartós a téli idő, a front mögött már az éjszaka második felében enyhülni kezd az idő, szerda napközben pedig hazánk nagy részén 6 és 11 fok közé melegszik a levegő, így a lehullott hó a legtöbb helyen gyorsan elolvad. Egyedül az ország északkeleti csücskében ragadhat be a hidegebb levegő, itt a déli órákig is kitarthat a havazás, és délután sem lesz melegebb +1, +5 foknál.

A melegfrontot követő hidegfront szerda napközben érkezik meg erős, viharos északnyugati széllel, elszórt záporos csapadékkal. Bár ismét nagy területen lehetnek viharos, 70 km/órát is meghaladó lökések, a vasárnapihoz hasonló szélvihartól azért nem kell tartani.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?