Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.24. csütörtök

agrarszektor.hu
A Dunántúlon vékonyodik, szakadozik a felhőzet, keletebbre erősen felhős vagy borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.11.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.11.24.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.11.24.) napon.

2022.11.24. csütörtök: A Dunántúlon vékonyodik, szakadozik a felhőzet, keletebbre erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadék súlypontja kelet felé helyeződik (miközben gyengül), ott az eső mellett, a hegyvidéki részeken havas eső, havazás is lehet. A Dunántúlon elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor a nap folyamán. Az élénk északnyugati szelet a szélcsatornában olykor erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 4 és 10 fok között valószínű.
Késő este -1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A kettős fronthatás fokozatosan megszűnik. Eleinte fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás felléphet, majd gyengülnek a tünetek.

A következő napon várható időjárás

2022.11.25 péntek: Napközben gyengén vagy közepesen felhős ég mellett általában többórás napsütés várható, de az északkeleti tájakon erősen felhős maradhat az idő. Szitálás előfordulhat. Estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 12 fok között, északkeleten 4, 5 fok körül valószínű.

Friss híreink:

Karácsonykor hiánycikk lehet a kacsa és a liba a hazai boltokban

Madárinfluenza, elszálló költségek, energiaválság, bizonytalanság - ezekkel a problémákkal kell szembenézniük a termelőknek a baromfiágazatban. Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezérigazgatója az Agrárszektornak elmondta, hogy rendkívül nehéz helyzetben vannak a mezőgazdasági vállalatok Magyarországon, és az igazán nehéz idők még csak ezután jönnek. A kereslet is csökken, főleg a drágább szárnyasok iránt, és vannak már olyan termelők, akik nem tudják finanszírozni a drasztikus költségnövekedést. Az sem kizárt, hogy a hazai fogyasztóknak húshiányra is fel kell készülniük.

Itt az év csúcseseménye! - Utolsó helyek az Agrárszektor Konferencián

Egy hét múlva kezdődik a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciája, amely az egyik legnagyobb eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30.-december 1-i jubileumi rendezvény egyedülállóan gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket.

Ebbe most megéri belevágni: ez a növény órisi biznisz lehet a magyar földeken

A tritikálé a búza és a rozs keresztezésével létrehozott szemes gabonaféle, amelyet rendszerint olyan területeken vetnek, ahol a búza termesztése már kevésbé kifizetődő. És bár a tritikálét elsősorban takarmánynövényként tartják számon, a jövőben az emberi táplálkozásban is nagy szerepet kaphat. De milyen lehetőségek is vannak ebben a növényben? Mire kell odafigyelni a tritikálé termesztése során, melyek azok a tulajdonságai, amelyek vonzóvá tehetik a gazdák számára? Milyen felhasználási lehetőségei vannak? Az Agrárszektor erről kérdezte meg Dr. Bóna Lajost, a Gabonakutató Nonprofit Kft. senior kutatóját, tritikálé és búza nemesítőt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. december 5. 14:21