Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.25. péntek

agrarszektor.hu
A borult északkeleti, keleti részeken lassan szakadozgat a felhőzet, és inkább csak rövid időre bújhat elő a nap, míg másutt többórás napsütésre számíthatunk az időszakosan megnövekvő felhőzet mellett - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.11.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.11.25.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.11.25.) napon.

2022.11.25. péntek: A borult északkeleti, keleti részeken lassan szakadozgat a felhőzet, és inkább csak rövid időre bújhat elő a nap, míg másutt többórás napsütésre számíthatunk az időszakosan megnövekvő felhőzet mellett. Számottevő csapadék napközben nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. Naplementét követően köd képződhet több helyen is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű, a felhősebb északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.11.26 szombat: Erősen felhős vagy borult, párás idő lesz a jellemző, csak helyenként süthet ki néhány órára a nap. Előfordulhat szitálás, néhol gyenge eső. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, Sopronnál egy-egy erős lökés is lehet. A maximum-hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Friss híreink:

Hatalmas ugrás a gazdáknak: űrtechnológia hozhat áttörést a magyar agráriumban

Ha feltekintünk az égre, minden olyan filmbelinek és elérhetetlennek tűnik. Tulajdonképpen még azt sem szokhattuk meg teljesen, hogy emberek hagyják el a Földet, ahová csak hosszú hónapok vagy akár évek múlva térnek vissza. Az űr erejét, különlegességét és végtelenségét kevesen tapasztalhatják meg életük során, azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy a jövő ebben (is) van. Ha pedig eddig elképzelni sem tudtuk azt, hogy miként „működhet” a világűr, vagy bármely más bolygó, akkor próbáljunk meg eljátszani a gondolattal, hogy milyen lehet odafent a növénytermesztés. Egyáltalán, hogy kapcsolódhat ez össze a mezőgazdasággal? Ez az, aminek most utánajártunk.

Karácsonykor hiánycikk lehet a kacsa és a liba a hazai boltokban

Madárinfluenza, elszálló költségek, energiaválság, bizonytalanság - ezekkel a problémákkal kell szembenézniük a termelőknek a baromfiágazatban. Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezérigazgatója az Agrárszektornak elmondta, hogy rendkívül nehéz helyzetben vannak a mezőgazdasági vállalatok Magyarországon, és az igazán nehéz idők még csak ezután jönnek. A kereslet is csökken, főleg a drágább szárnyasok iránt, és vannak már olyan termelők, akik nem tudják finanszírozni a drasztikus költségnövekedést. Az sem kizárt, hogy a hazai fogyasztóknak húshiányra is fel kell készülniük.

Itt az év csúcseseménye! - Utolsó helyek az Agrárszektor Konferencián

Egy hét múlva kezdődik a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciája, amely az egyik legnagyobb eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30.-december 1-i jubileumi rendezvény egyedülállóan gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?