2023. január 30. hétfő Martina, Gerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.26. szombat

agrarszektor.hu
A látási viszonyok fokozatosan javulnak, de így is erősen felhős vagy borult, több helyen tartósan párás idő lesz a jellemző - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.11.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.11.26.) napon.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.11.26.) napon.

2022.11.26. szombat: A látási viszonyok fokozatosan javulnak, de így is erősen felhős vagy borult, több helyen tartósan párás idő lesz a jellemző. Szitálás, az északnyugati tájakon néhol gyenge eső előfordulhat. Az északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon egyre több helyen élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű.
Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található kettősfront miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.
Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.
A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2022.11.27 vasárnap: Napközben általában javulnak a látási viszonyok, de kevés helyen süthet ki a nap, inkább rétegfelhős, párás idő lesz a jellemző. Estétől ismét többfelé képződhet köd. Helyenként előfordulhat szitálás, a Dunától keletre gyenge eső. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon néha megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Friss híreink:

Elpusztíthatatlan növények a lakásba: ezek a zöldek szinte mindent túlélnek

A kevésbé gyakorlott kertészeknek, illetve növényimádóknak, és az elfoglalt, örökké időhiányban szenvedő embereknek sem kell lemondaniuk arról, hogy különböző zöldekkel rakják tele a házukat, lakásukat. Rengeteg olyan szobanövény létezik ugyanis, amelyik mindössze minimális gondozást és odafigyelést igényel csak, mégis csodás díszei lesznek otthonunknak. Összegyűjtöttünk 14 olyan növényt, ami szinte bármit túlél, és csak kevés törődésre van szüksége.

Hatalmas ugrás a gazdáknak: űrtechnológia hozhat áttörést a magyar agráriumban

Ha feltekintünk az égre, minden olyan filmbelinek és elérhetetlennek tűnik. Tulajdonképpen még azt sem szokhattuk meg teljesen, hogy emberek hagyják el a Földet, ahová csak hosszú hónapok vagy akár évek múlva térnek vissza. Az űr erejét, különlegességét és végtelenségét kevesen tapasztalhatják meg életük során, azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy a jövő ebben (is) van. Ha pedig eddig elképzelni sem tudtuk azt, hogy miként „működhet” a világűr, vagy bármely más bolygó, akkor próbáljunk meg eljátszani a gondolattal, hogy milyen lehet odafent a növénytermesztés. Egyáltalán, hogy kapcsolódhat ez össze a mezőgazdasággal? Ez az, aminek most utánajártunk.

Karácsonykor hiánycikk lehet a kacsa és a liba a hazai boltokban

Madárinfluenza, elszálló költségek, energiaválság, bizonytalanság - ezekkel a problémákkal kell szembenézniük a termelőknek a baromfiágazatban. Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezérigazgatója az Agrárszektornak elmondta, hogy rendkívül nehéz helyzetben vannak a mezőgazdasági vállalatok Magyarországon, és az igazán nehéz idők még csak ezután jönnek. A kereslet is csökken, főleg a drágább szárnyasok iránt, és vannak már olyan termelők, akik nem tudják finanszírozni a drasztikus költségnövekedést. Az sem kizárt, hogy a hazai fogyasztóknak húshiányra is fel kell készülniük.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?