Letarolhatja Kínát ez az olasz gyümölcs: eláraszhatja a boltokat, piacokat?

Letarolhatja Kínát ez az olasz gyümölcs: eláraszhatja a boltokat, piacokat?

agrarszektor.hu
Jövőre indulhat Kínába az olasz körte exportja? Kínai ellenőrök egyeztetnek Emilia-Romagna tartományban az olasz körtermelőkkel és szakmai egyesületekkel a jövőre indítandó exportról.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A kínai hatóságok első vegyes ellenőrzésére nemrégiben került sor Emilia-Romagna tartományban, az olasz körtetermesztés központi területén - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A pekingi vámhatóságokkal online kapcsolatban álló kínai tisztviselők és a nagykövetség képviselői videón keresztül és személyesen is meglátogatták az ültetvényeket, a termelőket és a létesítményeket.

A kínai szakértők személyesen akartak meggyőződni a Kínába irányuló exportra vonatkozó követelményeknek való megfelelésről. Most, 2022 végére elkészül a jegyzőkönyv első tervezete, amelyben az olasz körtére vonatkozó Kínába irányuló exportszabályokat rögzítik. Ezt mindkét félnek alá kellene írnia. Ha ez a jövő év első felében megtörténik, akkor az első szállítások Kínába már 2023 végén megkezdődhetnek. Amint ezt a termékkategóriát sikeresen exportálják, az alma következik, ahogyan arról a CSO Olaszország már 2017-ben megállapodott a Kínai Népköztársasággal. A tárgyalások azonban jelenleg nem csak Kínával folynak: a CSO Italy szerint további tárgyalásokra és dél-koreai és tajvani képviselők látogatásaira már sor került. Bár 2019 óta exportálnak almát Tajvanra, az új ellenőrzésekről újra és újra meg kell állapodni. Ugyanezek a szabályok vonatkoznak jelenleg a kivi Dél-Koreába irányuló exportjára is.

Öröm látni, hogy az olasz gazdaságok mindig készen állnak az ilyen jellegű látogatásokra, és az ellenőröket szakmaiságukkal és a legmodernebb technológiák alkalmazásával képesek meggyőzni arról, hogy az áru kifogástalan minőségű

- nyilatkozta Giulia Montanaro, az Assomela egyesület nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 20. 13:28