Áramlik ki az alma Európából: dömpingszerűen áraszthat el mindent

agrarszektor.hu
A Bizottság adatai szerint az Európai Unió 2022. októberében 117,2 ezer tonna almát értékesített harmadik országokban, ami jelentős növekedést jelent mind a tavaly októberi, mind az idén szeptemberi mennyiségekhez képest. Tavaly októberben az Unió tagállamai összesen 105,4 ezer tonna almát exportáltak így az idei adat 11%-os növekedést jelent.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Ennél is jelentősebb a behozatalban bekövetkezett változás: a tavaly októberi 24 ezer tonnás importhoz képest idén 42%-kal, 13,7 ezer tonnára csökkent az importvolumen. A Sad24 lengyel szakmai portál szerint ez reményt adhat az almaárak emelkedésére, különösen, hogy Lengyelország exportja is bővült a szeptemberi mennyiséghez képest, bár a tavaly októberi volument nem sikerült elérni - írja a FruitVeB

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?