Rendesen megdrágult ez a zöldség Ausztriában: ennyibe kerül most a sárgarépa

Rendesen megdrágult ez a zöldség Ausztriában: ennyibe kerül most a sárgarépa

agrarszektor.hu
Zökkenőmentesen haladt, és a napokban véget ért a sárgarépa betakarítása Ausztriában. Az árakról elmondható, hogy a fő piacokon továbbra sem változtak, vagyis a sárgarépa termelői ára 5 kg-os zsákos kiszerelés esetén az 50-55 euró/100 kg sávban mozog, míg egy évvel korábban még a 40-45 eurós árszint volt jellemző.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Ausztriában az átlagosnál melegebb késő őszi időjárás miatt a szokásosnál kicsit később, valamivel november közepe után indult csak meg a sárgarépa betakarításának fő időszaka. A munkálatok nagyon jól haladtak, a gazdák a héten végeztek a termés felszedésével és betárolásával. A belföldi piac továbbra is nyugodt, stabil ütemben folyik az értékesítés. Az export egyelőre nem túl élénk, de folyamatosan érkeznek az érdeklődők. Az árak az előző héthez képest nem változtak: a sárgarépa termelői ára (5 kg-os zsákos kiszerelés) az 50-55 euró/100 kg sávban mozog, egy évvel korábban még a 40-45 eurós árszint volt jellemző - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?