Rendesen megdrágult ez a zöldség Ausztriában: ennyibe kerül most a sárgarépa

Rendesen megdrágult ez a zöldség Ausztriában: ennyibe kerül most a sárgarépa

agrarszektor.hu
Zökkenőmentesen haladt, és a napokban véget ért a sárgarépa betakarítása Ausztriában. Az árakról elmondható, hogy a fő piacokon továbbra sem változtak, vagyis a sárgarépa termelői ára 5 kg-os zsákos kiszerelés esetén az 50-55 euró/100 kg sávban mozog, míg egy évvel korábban még a 40-45 eurós árszint volt jellemző.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Ausztriában az átlagosnál melegebb késő őszi időjárás miatt a szokásosnál kicsit később, valamivel november közepe után indult csak meg a sárgarépa betakarításának fő időszaka. A munkálatok nagyon jól haladtak, a gazdák a héten végeztek a termés felszedésével és betárolásával. A belföldi piac továbbra is nyugodt, stabil ütemben folyik az értékesítés. Az export egyelőre nem túl élénk, de folyamatosan érkeznek az érdeklődők. Az árak az előző héthez képest nem változtak: a sárgarépa termelői ára (5 kg-os zsákos kiszerelés) az 50-55 euró/100 kg sávban mozog, egy évvel korábban még a 40-45 eurós árszint volt jellemző - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?