2023. január 30. hétfő Martina, Gerda

Rendesen megdrágult ez a zöldség Ausztriában: ennyibe kerül most a sárgarépa

agrarszektor.hu
Zökkenőmentesen haladt, és a napokban véget ért a sárgarépa betakarítása Ausztriában. Az árakról elmondható, hogy a fő piacokon továbbra sem változtak, vagyis a sárgarépa termelői ára 5 kg-os zsákos kiszerelés esetén az 50-55 euró/100 kg sávban mozog, míg egy évvel korábban még a 40-45 eurós árszint volt jellemző.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Ausztriában az átlagosnál melegebb késő őszi időjárás miatt a szokásosnál kicsit később, valamivel november közepe után indult csak meg a sárgarépa betakarításának fő időszaka. A munkálatok nagyon jól haladtak, a gazdák a héten végeztek a termés felszedésével és betárolásával. A belföldi piac továbbra is nyugodt, stabil ütemben folyik az értékesítés. Az export egyelőre nem túl élénk, de folyamatosan érkeznek az érdeklődők. Az árak az előző héthez képest nem változtak: a sárgarépa termelői ára (5 kg-os zsákos kiszerelés) az 50-55 euró/100 kg sávban mozog, egy évvel korábban még a 40-45 eurós árszint volt jellemző - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?