Rendesen megdrágult ez a zöldség Ausztriában: ennyibe kerül most a sárgarépa

Rendesen megdrágult ez a zöldség Ausztriában: ennyibe kerül most a sárgarépa

agrarszektor.hu
Zökkenőmentesen haladt, és a napokban véget ért a sárgarépa betakarítása Ausztriában. Az árakról elmondható, hogy a fő piacokon továbbra sem változtak, vagyis a sárgarépa termelői ára 5 kg-os zsákos kiszerelés esetén az 50-55 euró/100 kg sávban mozog, míg egy évvel korábban még a 40-45 eurós árszint volt jellemző.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ausztriában az átlagosnál melegebb késő őszi időjárás miatt a szokásosnál kicsit később, valamivel november közepe után indult csak meg a sárgarépa betakarításának fő időszaka. A munkálatok nagyon jól haladtak, a gazdák a héten végeztek a termés felszedésével és betárolásával. A belföldi piac továbbra is nyugodt, stabil ütemben folyik az értékesítés. Az export egyelőre nem túl élénk, de folyamatosan érkeznek az érdeklődők. Az árak az előző héthez képest nem változtak: a sárgarépa termelői ára (5 kg-os zsákos kiszerelés) az 50-55 euró/100 kg sávban mozog, egy évvel korábban még a 40-45 eurós árszint volt jellemző - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?