Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.04. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.04. vasárnap

agrarszektor.hu
A látási viszonyok fokozatosan javulnak, és a nap első felében főként az Alföld déli részén van esély pár órás szűrt napsütésre - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.12.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.12.04.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.12.04.) napon.

2022.12.04. vasárnap: A látási viszonyok fokozatosan javulnak, és a nap első felében főként az Alföld déli részén van esély pár órás szűrt napsütésre. Ezt követően arrafelé is megvastagszik a felhőzet. Szitálás, illetve délutántól kisebb eső, záporeső helyenként kialakulhat. A délkeleti szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze déli részein élénk, olykor erős lehet, az északkeleti harmadban azonban gyenge marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.
Késő estére 2 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.12.05 hétfő: Nagyrészt erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk, de főleg a Dél-Alföldön több-kevesebb napsütés is lehet. Napközben csak helyenként valószínű szitálás, gyenge eső. Estétől nyugat felől összefüggőbb csapadékzóna érkezik, amely kedd hajnalra elérheti a Tiszántúlt. Az északkeleti hegycsúcsokon esetleg vegyes halmazállapot is lehet. A déli, délkeleti szél időnként megélénkülhet, Sopron térségében megerősödhet. Kora délutánra 4 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Végzetes hiba: ezt rontják el a legtöbben a karácsonyi kaktusz gondozásakor

Téves a hiedelem, hogy a karácsonyi kaktusz csak december végén virágzik. Kedvező körülmények között már októbertől virulhat! Bár az ünnepek idején remek ajándék lehet egy szépen kivirágzott karácsonyi kaktusz, ez a növény általában folyamatosan virágzik márciusig, úgyhogy nem kell lemondanunk róla, illetve a díszítő értékéről évközben sem.

Megdöbbentő, ami a piacokon zajlik: ennyiért árulják a magyar diót itthon

Fénysebességgel robogunk az ünnepek felé, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar családok asztalát hamarosan ellepik az ikonikus sütemények is, mint például a bejgli. Bár már sokféle bejgli létezik, az örök klasszikus a mákos és a diós. Utóbbi viszont sosem volt olcsó alapanyag, most pedig a megszokottnál is mélyebbre kell nyúlnia a zsebében annak, aki magában vagy feldolgozott formában szeretne belőle vásárolni. A diós bejgli kedvelőinek számolnia kell azzal, hogy a tölteléknek valót körülbelül 20%-kal drágábban kell megvennie, mint tavaly.

Vészesen fogy az idő: közeleg az elsivatagosodás Magyarországon?

Előre tervezve, megfontoltan öntözzenek a termelők. Ha a szomszéd öntöz, egyezzünk meg, legyünk hatékonyak és működjünk együtt - hangsúlyozta Kovács Norbert, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója a Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián megtartott kerekasztal-beszélgetésen. Az idei rendkívüli aszály egyértelművé tette, hogy új öntözésfejlesztési programra van szükség Magyarországon, különben egyes régiók hosszabb távon akár az el is sivatagosodhatnak. Vaskos ellentmondás rejlik például abban, hogy nagy folyóinkban hatalmas mennyiségű víz folyik át az országon, de annak töredékét tudjuk csak megtartani öntözési célokra, miközben az éghajlati szélsőségek miatt öntözés nélkül eredményes növénytermelés ma már aligha képzelhető el.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31