2023. január 30. hétfő Martina, Gerda

Havazás jöhet kedden: térképen mutatjuk, hol várható hó az országban

agrarszektor.hu
Hétfő délután, este délnyugat, nyugat felől egy kiterjedt csapadékmező érkezik, mely elsősorban esőt, záporokat hoz magával. Ez a csapadékmező a hétfő éjszaka folyamán tovább terjeszkedik kelet felé, és kedd reggelig, délelőttig szinte mindenhol várható eső. Ugyanakkor az országnak lesznek olyan területei, ahol bizony havazás is előfordulhat.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Kedden délután még a keleti és az északkeleti országrészben lesz szükség az esernyőkre, miközben nyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, és süthet ki a nap. Ugyanakkor kedden a hajnali, reggeli órákban az Északi-középhegység magasabb részein az esőt átmenetileg havas eső, havazás válthatja fel. Így a legmagasabb északi hegycsúcsokon akár néhány centiméternyi hótakaró is kialakulhat. Viszont tartósan ez a hóréteg sem fog megmaradni, ugyanis az azt követő napok fagypont feletti nappali hőmérsékeletei miatt folyamatosan olvadni fog - írja az Időkép.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?