Havazás jöhet kedden: térképen mutatjuk, hol várható hó az országban

Havazás jöhet kedden: térképen mutatjuk, hol várható hó az országban

agrarszektor.hu
Hétfő délután, este délnyugat, nyugat felől egy kiterjedt csapadékmező érkezik, mely elsősorban esőt, záporokat hoz magával. Ez a csapadékmező a hétfő éjszaka folyamán tovább terjeszkedik kelet felé, és kedd reggelig, délelőttig szinte mindenhol várható eső. Ugyanakkor az országnak lesznek olyan területei, ahol bizony havazás is előfordulhat.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Kedden délután még a keleti és az északkeleti országrészben lesz szükség az esernyőkre, miközben nyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, és süthet ki a nap. Ugyanakkor kedden a hajnali, reggeli órákban az Északi-középhegység magasabb részein az esőt átmenetileg havas eső, havazás válthatja fel. Így a legmagasabb északi hegycsúcsokon akár néhány centiméternyi hótakaró is kialakulhat. Viszont tartósan ez a hóréteg sem fog megmaradni, ugyanis az azt követő napok fagypont feletti nappali hőmérsékeletei miatt folyamatosan olvadni fog - írja az Időkép.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 22. 15:32