Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.27. péntek

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de időnként kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőtakaróban - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.01.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.01.27.) napon.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.01.27.) napon.

2023.01.27. péntek: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de időnként kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Elszórt jelleggel számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, illetve néhol vegyes csapadékra. Az északi, északkeleti szél egyre nagyobb területen megélénkül.

A hőmérséklet kora délután 0 és +5, késő este -2, és +3 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Bár fronthatás nem terheli szervezetünket, hidegebb levegő érkezik, emiatt a hidegre érzékenyek körében fejfájás, görcsös panasz, vérnyomás-ingadozás előfordulhat.

A következő napon várható időjárás

2023.01.28 szombat: Nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Elszórtan előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, főleg hazánk keleti felén helyenként havas eső, a Tiszántúlon eső is. Az északi szél sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős lesz. Kora délután általában 0, +5 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

Döbbenetes dolog derült ki a magyar piacokról: ezt sokan nem gondolták volna

Noha a koronavírus-járvány komoly csapást mért a hazai helyi termelői piacokra, a pandémia leküzdése óta ismét egyre népszerűbbek ezek a rendezvények. Előnyeik közé tartozik a környékbeli kistermelők segítése, a helyi közösség összehozása, és - esetenként - a turizmus erősítése is. De kik, és milyen feltételekkel árulhatják a termékeiket ezeken a helyi termelői piacokon? Milyen kritériumoknak kell megfelelniük, és mennyi helypénzt kell fizetniük? Az Agrárszektor ennek járt utána.

2023 legfontosabb változásai: minden egy helyen az Agrárium Konferencián

A legfontosabb agrárágazatot érintő idei támogatási, szabályozási, finanszírozási, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változások szerepelnek a március 21-i Agrárium 2023 konferencia napirendjén, amelyet Kecskeméten rendez meg a Portfolio Csoport. A tavasz egyik legkiemelkedőbb agrárszakmai eseményének legfontosabb célja, hogy a gyakorlatban is jól hasznosítható információkkal járuljon hozzá az agrárium szereplőinek eredményes gazdasági döntéseihez. 

Sokan nem ismerik a szabályokat: csak így vehetsz ma földet Magyarországon

Mivel évről évre több millió hektár termőföld megy tönkre, világszerte egyre értékesebbé válik ez az erőforrás. Nincs ez másképp Magyarországon se, ahol a termőföldárak folyamatosan emelkednek, mostanra egy hektár szántóföldért átlagosan 1,9 millió forintot is elkérnek, míg gyepterületek esetében ez 961 forintot jelent. A gyümölcsösök hektárja 2,4 millió forintba került, a szőlőé pedig meghaladta a 2,6 millió forintot is. A hírekben mindig nagy érdeklődés övezi a földárveréseket, a jogalkotók pedig évek óta dolgoznak azon, hogy rendezzék az osztatlan közös földtulajdonok kérdését. Azt azonban sokan nem tudják, hogy milyen szabályok vonatkoznak azokra, akik földet szeretnének vásárolni, nevezetesen, kik azok, akiknek erre lehetőségük van, és milyen megkötések vonatkoznak rájuk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?