Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.23. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.23. csütörtök

agrarszektor.hu
Általában erősen felhős vagy borult idő várható, de a felhőtakaróban előfordulhatnak vékonyodások - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.02.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.02.23.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.02.23.) napon.

2023.02.23. csütörtök: Általában erősen felhős vagy borult idő várható, de a felhőtakaróban előfordulhatnak vékonyodások. Délutántól nyugat felől gyenge csapadékzóna érkezik, és halad kelet felé. Estig jellemzően a Duna-Tisza közéig ér a szemerkélő eső. A keleti, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, az Északi-középhegység területén azonban ennél hűvösebb, akár 8 fok is lehet.
Késő estére jellemzően 1 és 9 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein enyhe légtömeg található felettünk az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók.

A következő napon várható időjárás

2023.02.24 péntek: Keleten is csökken a felhőzet, hazánk nagy részén több-kevesebb napsütés várható. Napközben érkezhetnek nagyobb, vastagabb felhőtömbök és elszórtan még ezekből is számítani kell esőre, záporra. Néhol az ég is megdörrenhet. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Általában 11 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északkeleten alacsonyabb csúcsértékeket is mérhetnek.

Friss híreink:

Sokan nem ismerik a szabályokat: csak így árusíthatsz a piacokon Magyarországon

A megtermelt, illetve előállított javak piacokon történő értékesítése egyidős az emberi civilizációval, eleinte cserekereskedelem formájában, a pénz megjelenése után pedig egyre inkább az adott kor és kultúra fizetőeszközéért, annak szabályai szerint történő adásvételként. A piaci árusítás szabályai jellemzően koronként és országonként változtak, ám ezeknek köszönhetően az áruk és termények kereskedelme - jobbára - kiszámítható és rendezett volt. Nincs ez máshogy napjainkban sem, talán csak annyi változott, hogy részletesebb és gyakran specifikusabb szabályok vonatkoznak a piaci értékesítésre. És hogy melyek ezek? Kik és milyen feltételek mellett árulhatnak ezeken a piacokon, illetve a vásárcsarnokokban? Az Agrárszektor erre kereste a választ.

Van bőven ebből a húsból, mégsem eszik a magyarok: a boltokban is alig veszik

A kecskehús és a juhhús sem örvend túl nagy népszerűségnek itthon, olyannyira nem, hogy éves szinten tulajdonképpen egy pörköltnyi adagot eszünk meg belőlük fejenként - és a legtöbbször az is valamilyen tradícióhoz köthető, például a húsvéthoz. Magyarországon jó minőségben állítják elő ezt a két húsfélét is, így kérdés, hogy vajon mi lehet a gyér fogyasztás oka? Lapunk most ennek járt utána, valamint annak, hogy hogyan fest az EU-s helyzet és mi várható a termelőknek a jövőre nézve.

Nagy változás jöhet Európában: egyre több ilyen hús lehet a boltokban a jövőben?

Változik a világ és vele együtt változnak a szokásaink, azon belül a táplálkozási szokásaink is. Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a „zöld” megoldások, így nagy népszerűségnek örvend a vegetáriánus vagy éppen vegán étrend. Ez pedig újabb és újabb piaci szegmenseket tár ki, például a laboratóriumban előállított húsok előtt is. Szingapúrban egyre elfogadottabb dolognak számít, ugyanakkor számos kérdőjel keringhet a „műhúsok” körül. Elöljáróban érdemes megjegyezni, hogy nem is annyira etikus és fenntartható dologról beszélünk, mint amennyire elsőre gondolnánk.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Újabb változás jön a napelemeknél: lépnie kell a kormánynak, ennek sok háztulaj fog örülni

Ősszel megjelent a rendelet, ami szerint annak, aki nem adta le az igénylését október végéig, annak megszűnik a lehetősége a napelemes rendszere által termelt áram visszatáplálásra. Azaz, aki ezután igényelte, vagy igényelné a napelemrendszer telepítését, az a megtermelt energiát csak akkor tudja felhasználni, amikor süt a nap és megtermelődik az - esetleg akkumulátorokba elraktározni. Azonban most a jelek szerint ez záros határidőn belül változni fog, hiszen megkezdődött az elektromos hálózatok korszerűsítése, illetve az uniós támogatások megszerzéséhez ennek kapcsán is több kötelezettséget teljesítenie kell Magyarországnak. A Pénzcentrum most szakértők segítségével járta körül azt, hogy megéri-e belevágni most a telepítésbe, mi lehet a visszatáplálás sorsa, illetve mi történhet a szektorban a következő hónapokban.

Brutális pofont kapott a hazai agrárium: így állítanák talpra a megtépázott ágazatot

A hazai agrárium soha nem látott lehetőségek és kihívások előtt áll 2023-ban. A tavalyi évi aszály, a 2023-2027 közötti Közös Agrárpolitika, élelmiszer-árstop és a globális felmelegedés csak néhány azok közül, amely az idei évben érinti az ágazat szereplőit. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Nézzük!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58