Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.28. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.28. kedd

agrarszektor.hu
Általában erősen felhős vagy borult időre van kilátás, az északi országrészben várható a kevesebb felhő, illetve ott vékonyabb lesz a felhőtakaró - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.02.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.02.28.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.02.28.) napon.

2023.02.28. kedd: Általában erősen felhős vagy borult időre van kilátás, az északi országrészben várható a kevesebb felhő, illetve ott vékonyabb lesz a felhőtakaró. Helyenként - legnagyobb eséllyel a keleti tájakon - előfordulhat hószállingózás, napközben havas eső, eső. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül.

A hőmérséklet délután 3 és 8, késő este 0, +5 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein melegedés zajlik, így melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2023.03.01 szerda: Hazánk északkeleti felén jobbára gyengén felhős, napos vagy derült időre számíthatunk, a délnyugati területeken közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb délen, délnyugaton fordulhat elő néhol gyenge havas eső, eső. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. Hajnalban -2, +3, kora délután általában 7, 12 fokot mérhetünk, nyugaton, délnyugaton azonban hűvösebb lehet.

Friss híreink:

Hiába van bőven itthon is, német levendulával vannak tele a magyar kozmetikumok

A magyar kozmetikumgyártók többsége Németországból és Belgiumból szerzi be a levendula-illóolajat, egy literhez ugyanis 65-75 euró közötti áron is hozzá lehet jutni, míg itthon 110 euróba is kerülhet ez a mennyiség - tájékoztatta az Agrárszektort Varga Péter Pál levendulatermesztő, gerincsebész, az Országos Gerincgyógyászati Központ alapító főigazgatója. Kiemelte, ahhoz, hogy ez változzon, és normalizálódjon a levendula piaca Magyarországon, a hazai lepárlók támogatására lenne szükség, így a magyar kozmetikai ipar nem külföldről, hanem az itthoni termelőktől szerezhetné be az olajat, vagyis a magyar emberekhez a magyar levendula olaja juthatna. Dr. Pluhár Zsuzsanna, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Gyógy-és Aromanövények Tanszékének egyetemi tanára a magyarországi levendulahelyzetet ismertetve elmondta lapunknak, hogy habár jelentősen nő a növény termőterülete hazánkban, jellemzően kisebb gazdaságok foglalkoznak vele, nagyobb farmok nincsenek itthon. Pedig a megfelelő fajtaválasztással jelentősen szét lehetne húzni a szezont, ami azt is jelenthetné, hogy egy-egy évben hosszabb ideig lenne elérhető a magyar levendula a feldolgozók, az értékesítők és a vásárlók számára is.

Egyre többen vásárolnak ilyen élelmiszereket Magyarországon: tudhatnak valamit?

Manapság egyre fontosabb kérdéssé válik a fogyasztók körében, hogy milyen termékek kerülnek az asztalokra. Az étkezés a hétköznapjaink szerves része, így talán nem is meglepő, hogy a magyarokat is jobban érdekli, hogy mit esznek. A bioélelmiszerek iránti kereslet is évről évre nő, ráadásul többen kezdenek el nyitni a fenntarthatóság felé is - ez a két dolog pedig kéz a kézben jár egymással. Kérdés, hogy az elmúlt idők nehézségei és a kedvezőtlen gazdasági helyzet milyen hatással van erre az ágazatra. Lapunk ennek és sok minden másnak járt most utána.

Durva, hogyan poroznák be a növényeket a finnek: ehhez még méhek sem kellenek

A finnországi Tampere Egyetem kutatói kifejlesztették az első passzívan repülő robotot, amely mesterséges izomzatot kapott. A tudósok azt is vizsgálják, hogy ez a "mesterséges tündér" használható-e a beporzás folyamata során.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Elolvadtak a horror várólisták? Ezeket a kocsikat 2-3 hónap alatt leszállítják a hazai márkakereskedők

Lényegesen lerövidültek a szállítási határidők a magyar autókereskedésekben az utóbbi hónapokban, tudta meg a hazai importőröktől a Pénzcentrum. A körkérdésünkre válaszoló márkaképviseletek többsége arról beszélt, hogy manapság a népszerű modelleket akár 2-3 hónapos határidővel is le tudják szállítani, ami már közel van a járvány előtti állapothoz - persze, ez nagyban függ attól, hogy az ügyfél milyen konfigurációval rendeli meg az autóját. Mint megtudtuk, az Esztergomban gyártott Suzukik közül van, ami azonnal elérhető, de például a Szlovákiában készülő KIA-modellek is viszonylag hamar megérkeznek.

Döbbenetes összegekért, tömegével vásárolják fel a zártkerteket a Balatonnál: mire készülnek?

Nem titok, hogy a Balaton térségében már évek óta kiemelkedő az ingatlanok áremelkedése, legyen szó lakásokról, házakról vagy telekről. Az elmúlt két év közötti időszakot nézve az országos átlaghoz képest is felértékelődött a magyar tenger ingatlanpiaca: a növekedés mértéke tekintélyes 7 százalékpontos volt. Ahogy arra a szakemberek a Balaton Fejlesztési Tanács februári ülésén rámutattak, a drágulás a COVID időszaka alatt is töretlennek bizonyult. Sőt, a palettán megjelentek új elemek is, a legutóbbi felmérésbe először került be egy eddig elenyészőnek számító tétel: a zártkertek, mert ezekre az utóbbi időben egyre nagyobb igény jelentkezik a Balatonnál.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?