Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.10. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.10. péntek

agrarszektor.hu
A napsütés mellett főleg délután sok fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.03.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.03.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.03.10.) napon.

2023.03.10. péntek: A napsütés mellett főleg délután sok fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk. Összességében többfelé várható zápor, zivatar. A déli szél élénk lesz, kevés helyen meg is erősödik. Zivatarok környékén viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul. Késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A melegfronti jelleg dominál, így meleg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk felléphet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság. Hamarabb elfáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképesség-csökkenés tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2023.03.11 szombat: Reggelig jobbára erősen felhős idő várható, napközben felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, de északkeleten estig erősen felhős maradhat az ég. Délelőttig főleg a déli és a keleti országrészben valószínű szórványosan eső, zápor. Délutántól északkeleten fordulhat elő zápor, havas eső zápor, hózápor. Másutt számottevő csapadék nem lesz. Az északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik. A csúcsérték 6 és 12 fok között alakul.

Friss híreink:

Döbbenetes számok láttak napvilágot: durva, ami a magyar műtrágyapiacon folyik

2022-ben a műtrágya-forgalmazók 1,3 millió tonna műtrágyát értékesítettek közvetlenül mezőgazdasági termelők részére Magyarországon, ami közel az egyharmadával volt kevesebb az egy évvel korábbinál. Mindeközben a műtrágyák árai átlagosan több mint másfélszeresére nőttek, ezért az értékesítés nettó árbevétele még a jelentős volumencsökkenés mellett is csaknem kétharmadával emelkedett, elérve a 381 milliárd forintot. A mezőgazdasági termelők által 2022-ben vásárolt műtrágya nitrogén-foszfor-kálium (NPK) hatóanyagtartalma 456 ezer tonna volt, 229 ezer tonnával, több mint egyharmadával alacsonyabb az egy évvel korábbinál, de jelentősen csökkent nitrogén, a kálium és a foszfor hatóanyagtartalma is.

Ukrán válság, rovarfehérjék, GMO-kérdés - Hatalmas kihívások a takarmányiparban

Magas takarmányárakra kell számítani továbbra is Európában, mivel a növekvő inputköltségek beépülnek a fő takarmányozási alapanyagoknak számító termények áraiba - nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Asbjørn Børsting, az Európai Takarmánygyártók Szövetségének (FEFAC) dán elnöke az UBM Csoport közelmúltbeli nemzetközi konferenciáján. A FEFAC szerint az EU-ban is szükség van az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékekre, de azok nem zúdulhatnak rá a közelebb fekvő kelet-közép-európai országokra. A jövő kapcsán a takarmányozásban nagyobb szerepet kaphatnak az alternatív fehérjeforrások - így a rovarfehérjék -, és hangsúlyosabbá válhat a modern genetikai növénynemesítési eljárások eredményeinek takarmányipari alkalmazása is, de a szövetség elutasítja a genetikailag módosított növények (GMO) állattenyésztési felhasználását.

Ez most óriási biznisz: komoly támogatást kaphat az a termelő, aki ebbe belevág

A gomba a mai napig az egyik legmegosztóbb alapanyagok egyike, vagy utálja valaki, vagy egyenesen odáig van érte. Nem számít, hogy melyik tábort erősítjük, az kétségtelen, hogy egy szuperélelmiszerről van, nagyon egészséges, tartalmazza az összes fő esszenciális aminosavat, mindezt elérhető áron. Az elmúlt idők nehézségei persze ezt az ágazatot sem kímélték, ám ennek ellenére nem kell vagyonokat otthagyni érte a boltokban. Ráadásul komoly támogatáshoz juthat az, aki most a termesztésére adja a fejét.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kimondták az igazságot: tényleg bóvlivá silányult Magyarország a turisták szemében?

Érdekes listán bukkant fel Magyarország: a világ 10 legolcsóbb úti célja közé sorolta egy amerikai utazási magazin. Számításaik szerint már akár napi 70 dollárból, 25 ezer forintból kijöhet itt egy utazó, beleértve a szállást és az étkezés árát is. Hogy ez mennyire állja meg a helyét, az most nem is annyira fontos (semennyire), sokkal érdekesebb maga a jelenség: vajon jó az nekünk ha ilyen és ehhez hasonló listákra kerülünk fel? Milyen képet sugallunk ezzel magunkról az európai vagy a tengeren túli utazók felé? A pandémia óta a világ, és benne a turizmus nagyon megváltozott, ma már a mennyiség helyett inkább a minőséget preferálják a fogadóországok, mindenhol egyre erősebben érzékelhető ez a trend - elég csak a repülőjegyek, vagy a szállodák árazására vetni egy pillantást. Hogy akkor mégis mi áll ennek a hátterében, arról dr. Kiss Kornéliát, a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus Tanszékének tanszékvezető egyetemi docensét kérdeztük.

Ezek Magyarország legöregebb éttermei: évszázadokkal ezelőtt nyitottak, ma is működnek

Gondoltad volna, hogy a világ első híres étterméről már Kr.u. 803-ban is verset írtak, vagy hogy ma is létezik Magyarországon egy olyan étterem, ahol annak idején még Petőfi is elkölthetett jóízűen egy ebédet? Na és hogyan jött létre a magyar éttermi kultúra, kik voltak az úttörői és a kor első „sztárséfjei”? Járjunk utána, melyek a legrégebbi magyar éttermek, milyen fogások szerepeltek az eredeti étlapokon, több mint száz évvel ez előtt!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?