Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.16. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.16. vasárnap

agrarszektor.hu
Általában erősen felhős, a Nyugat-Dunántúlon borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.04.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.04.16.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.04.16.) napon.

2023.04.16. vasárnap: Általában erősen felhős, a Nyugat-Dunántúlon borult lesz az ég. A legtöbb napsütés az északkeleti megyékben várható. Délig a nyugati megyékben lehet kisebb eső, majd délután a Duna-Tisza közén és a Dunántúlon akár több helyen kialakulhat zápor, néhol zivatar. Az ország északkeleti harmadán estig nem valószínű csapadék. Az északkeleti, északi szél sokfelé megélénkül, kevés helyen meg is erősödik, záporos gócok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 14 és 21 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon csak 10, 13 fok várható. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2023.04.17 hétfő: Az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és a magasszintű felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is várható. Összességében több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megerősödik az északi, északkeleti szél. Délutánra 15 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ezt sokan elrontják a palánták kiültetésekor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók

A kiskertekben a tavaszi káresemények megelőzésével nem csak munkánkat könnyítjük meg, hanem a pénzünket is védjük, hiszen a kiültetett palántákért vagy fizettünk, vagy hetekig gondoztuk azokat, dolgoztunk velük. Sokan esnek abba a hibába a nagy tavaszvárás közepette, hogy a megvásárolt zöldség és egynyári dísznövény palántákat hamarabb ültetik ki, mint kellene.

Fillérekért veszik a tulipánt az élelmes magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

A napokban indult be teljes gőzzel a tulipánszezon Magyarországon, azonban nem kell mindenáron a piacra, a virágüzletekbe, illetve a nagyáruházakba mennie az embernek ahhoz, hogy tulipánhoz jusson. Magyarországon ugyanis számos "Szedd magad" tulipánkert található, ahol a "bolti" ár alatt, szálanként 250-300 forintos áron kínálják a garantáltan friss, egészséges és csodaszép tulipánokat.

Tuti tippek a sztárkertésztől: ezeket a munkákat már most el lehet végezni

Az elmúlt hetek kiszámíthatatlansága után az időjárás azzal kecsegtet minket, hogy már nem lesznek komolyabb fagyok. Ez pedig - remélhetőleg - azt jelenti, hogy idén talán már nem kell éjszakánként a fagyok miatt aggódnunk. Enélkül is van épp elég feladat a kertben, és ahogy haladunk előre a tavaszban, úgy válnak egyes tennivalók egyre sürgetőbbé. De melyek is ezek a teendők? Melyek nem tűrnek halasztást, és melyek azok, amelyeket lassan el lehet kezdeni? Mire számíthatunk a növényvédelem terén? Az Agrárszektor erről kérdezte Megyeri Szabolcs kertészt.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kitálalt Budavári Fülöp: ennyi pénzt vágnak zsebre Magyarország legkeresettebb influenszerei

Magyarországon ez a pármillió ember gigasztárként kezeli azokat, akiknek már van egy párszázezres követőtábora, ez fals érzést ad az influenszereknek mondta a Pénzcentrumnak a Sztárban Sztár, a Farm VIP és a Ninja Warrior című műsorokból is ismert Budavári Fülöp a magyar influenszer piacról. Mint elmondta, saját bőrén is megtapasztalta ezt az érzést. Ahhoz pedig, hogy rájöjjön, rossz az irány egészen Amerikáig kellett mennie. A 25 éves influenszer már 6 éve van a szakmában, amit mindössze egy rossz főnöknek köszönhet. Most pedig már milliókat vág zsebre 1-1 együttműködésnek köszönhetően.

Fillérekért teremhet a konyhában ez a szuperzöldség: őrült egyszerű belevágni

Azok, akik rendszeresen fogyasztanak friss terményeket, nem szívesen mondanak le a szendvicsek, saláták legfinomabb kiegészítőiről a zöldségekről. De mit tehetünk, ha az amúgy is zsebbenyúlós bevásárlásokon, nem fér már bele néhány paradicsom, paprika vagy uborka? Érdemes kipróbálni a csíráztatást!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?