Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.23. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.23. vasárnap

agrarszektor.hu
Északkeleten szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő várható, de a déli, kora délutáni órákban időszakosan össze is állhatnak a gomolyok - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.04.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.04.23.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.04.23.) napon.

2023.04.23. vasárnap: Északkeleten szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő várható, de a déli, kora délutáni órákban időszakosan össze is állhatnak a gomolyok. Emellett délután nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami a Dunántúlon meg is vastagszik, és késő délutántól egyre jobban megnő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye. A délies szelet élénk, főként a Fertő térségében erős lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 20 és 24 fok között valószínű. Késő estére többnyire 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Érdemes a kellemes, tavaszi időjárást kihasználni, ugyanis a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Próbáljunk minél több időt a szabadban tölteni, pihenni és feltöltődni a kevésbé barátságos időkre.

A következő napon várható időjárás

2023.04.24 hétfő: Átmeneti felszakadozások mellett nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több csapadékzóna vonulhat nyugatról kelet felé, amelyekből többfelé várható zápor, zivatar. A déli, délkeleti, a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet élénk, időnként erős lökések kísérhetik. A csúcsérték 14 és 22 fok között alakul, a tartósabban csapadékos részeken lesz a hűvösebb.

Friss híreink:

Fillérres trükkök a gyomok ellen: ezekkel búcsút mondhatsz minden gaznak

A kiskertekben megjelenő gyomok kultúrnövényeink konkurensei, igyekeznek a vizet, tápanyagokat elvonni azoktól, és ha föléjük nőnek, akkor még a napfényt is eltakarják. Érdemes megismerni a kertünkben gyakran megjelenő gyomokat, mert akkor jobban tudunk védekezni ellenük. Vannak például egyáltalán nem veszélyes gyomok, melyek nem túl szaporák, és nem nőnek túl magasra. 

Vigyázat, veszélyes lehet ez az élelmiszer: sokan nem is tudják, de bajt okozhat

A gombák nagyon jó élettani hatású táplálékaink, kalóriatartalmuk alacsony, fehérjetartalmuk magas. A boltokban kapható gombák választéka sokkal kisebb, mint amiket vadon gyűjthetünk. A gyűjtött gomba fogyasztásának azonban van némi kockázata.

Marad az árstop: sok magyar ráfizethet a döntésre, ezt jó, ha mindenki tudja

2023. április 20-án a kormány bejelentette az egyes alapvető élelmiszerekre vonatkozó árstopok meghoszabbitását. A döntés értelmében a hatósági árak egészen június 30-ig velünk maradnak. De mivel is magyarázható az intézkedés hatályának újbóli kitolása? Milyen hatása lesz ennek a magyar élelmiszerárakra és a kiskereskedelemre? Lapunk erről és a napokban bejelentett ukrán mezőgazdasági termékek behozatali tilalmáról kérdezte Raskó György agrárközgazdászt.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Milliós kiadásokról vallott Nagy Dániel: ezt kevesen tudják az influencer létről

Milliós bevételeink vannak egy hónapban, azonban a cég miatt milliós költségeink is vannak párhuzamosan mondta a Pénzcentrumnak Nagy Dániel, aki feleségével, Nagy-Kovács Ramónával több mint 900 ezres követőtábort tudhat magáénak a felületeiken. A pár 6-7 évvel ezelőtt vágott bele a videózásba, akkor még azért, hogy személyi edzőként klienseket szerezzenek. Ez mára már egy saját cégé nőtte ki magát, és ez lett a teljes állásuk is.

Tömegek keresik fel ezeket a gyógyító helyeket tavasszal: így olcsón kaphatsz itt kezeléseket

Magyarország igazi gyógyvíznagyhatalom, de a területi megoszlást tekintve ez a gazdagság kissé egyenlőtlen. Egyes vidékeken egymást érik a gyógyvizek, míg máshol alig van belőlük. Csokorba szedtük a legnépszerűbb termál- és gyógyvizes fürdőhelyeket, és azt is leírtuk, mennyiért lehet látogatni most tavasszal őket az előszezonban. Érdekes tény az is, amit kevesen tudnak, hogya Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő támogatásával évente 15 alkalommal kedvezményesen juthatunk hozzá kezelésekhez, ami sokszor azt jelenti, a fürdőbelépő ára is kevesebb. Mutatjuk. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03