Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.24. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.24. hétfő

agrarszektor.hu
Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett általában erősen felhős vagy borult idő valószínű, inkább csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.04.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.04.24.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.04.24.) napon.

2023.04.24. hétfő: Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett általában erősen felhős vagy borult idő valószínű, inkább csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben. Többfelé, több hullámban valószínű eső, zápor, zivatar. A délies, majd az ország nyugati felén az északnyugatira forduló szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. Zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 22 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos északkeleti tájakon lehet a hűvösebb. Késő estére 8 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2023.04.25 kedd: A kiterjedt frontális felhő- és csapadékzóna napközben lassan halad kelet, északkelet felé, legtovább a Nyírségben, Borsodban eshet tartósan az eső. Mögötte szakadozik a felhőzet, ugyanakkor gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Délután 10, 18 fokot mérhetnek, a legtovább csapadékos északkeleti vidékeken lesz a hűvösebb.

Friss híreink:

Nagy változás jöhet a földeken itthon: ez várhat a magyar termelőkre a jövőben

Egyértelműen észrevehető most a magyar földeken egyfajta eltolódás az őszi kalászosok irányába, és érezhető egy kisebb növekedés a napraforgónál is, a kukorica területe azonban biztosan kisebb lesz idén Magyarországon - tájékoztatta az Agrárszektort Hajnal Gábor, a BASF marketingigazgatója. Kiemelte, szerinte a mostani input- és terményárkörnyezetben egyetlen rentábilis megoldás van, ez pedig az intenzív gazdálkodás, vagyis a legjobb hatóanyagokat és megoldásokat kell alkalmazni annak érdekében, hogy maximális legyen a hozam a földeken. A szakember lapunknak beszélt többek között arról is, hogy a fenntarthatóság és az egyre szélsőségesebb időjárás milyen mértékben formálja át a növényvédő szerek piacát, illetve, hogy fel kell készülni arra, hogy az új követelmények és környezeti tényezők miatt teljesen új hatóanyagok jönnek majd.

Fillérres trükkök a gyomok ellen: ezekkel búcsút mondhatsz minden gaznak

A kiskertekben megjelenő gyomok kultúrnövényeink konkurensei, igyekeznek a vizet, tápanyagokat elvonni azoktól, és ha föléjük nőnek, akkor még a napfényt is eltakarják. Érdemes megismerni a kertünkben gyakran megjelenő gyomokat, mert akkor jobban tudunk védekezni ellenük. Vannak például egyáltalán nem veszélyes gyomok, melyek nem túl szaporák, és nem nőnek túl magasra. 

Vigyázat, veszélyes lehet ez az élelmiszer: sokan nem is tudják, de bajt okozhat

A gombák nagyon jó élettani hatású táplálékaink, kalóriatartalmuk alacsony, fehérjetartalmuk magas. A boltokban kapható gombák választéka sokkal kisebb, mint amiket vadon gyűjthetünk. A gyűjtött gomba fogyasztásának azonban van némi kockázata.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Rezsiemelés: hiába van padlón a gázár, csúnya számlákat kaphat a magyar lakosság

Bár a gázárak bezuhantak a piacon, mégsem lehet arra számítani, hogy Magyarországon csökkennek a rezsiárak - mondták a Pénzcentrumnak megszólaló szakértők. Szerintük ugyanis a hazai tárolókban javarészt olyan molekula van jelenleg, amelyet az MVM magas áron szerzett be. Az előrejelzések szerint 2023 nyara is brutálisan meleg lesz, ami a teljes energiapiacot is felboríthatja. Ugyanakkor Balogh József, Holoda Attila, és Vágó Attila is egyetértett abban, hogy sokkal kényelmesebb helyzetből várhatjuk a következő gázbetárolási és fűtési időszakot, mint 2022-ben, egyelőre nem látszik, hogy a tavalyihoz hasonló árrobbanásra számíthatunk.

Mégis, mi folyik ebben a megyében? Hiába iparváros, egyre több a munkanélküli

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Magyarország északkeleti részében, az Észak-Magyarország régióban, Magyarország második legnagyobb vármegyéje. Székhelye Miskolc, a régió központja és legnagyobb települése, ország negyedik legnépesebb városa Budapest, Debrecen és Szeged után, Magyarország egyik legjelentősebb ipari központja. Az egyetlen magyar megye, amely két UNESCO Világörökségi helyszínnel is rendelkezik (az Aggteleki cseppkőbarlang, valamint a Tokaji Borvidék Történelmi Kultúrtáj). Na de mi jellemzi gazdaságát, iparát és turizmusát jelenleg? Ennek jártunk most utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?