Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.30. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.30. vasárnap

agrarszektor.hu
A felhősebb Dunántúlon kora délelőttig még gyenge záporeső előfordulhat, ott is gomolyosodik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.04.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.04.30.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.04.30.) napon.

2023.04.30. vasárnap: A felhősebb Dunántúlon kora délelőttig még gyenge záporeső előfordulhat, ott is gomolyosodik a felhőzet. Délután napos, gomolyfelhős idő várható, a Dunától keletre erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Arrafelé a déli óráktól záporok, zivatarok elszórtan előfordulhatnak. Az északi szél egyre nagyobb területen megélénkül, a Dunántúlon, a Zemplén és a Nyírség térségében erős széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.
Késő este 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás veheti igénybe az erre érzékenyek szervezetét. Fejfájás, erősödő migrén lehetnek a legáltalánosabb panaszok.

A következő napon várható időjárás

2023.05.01 hétfő: Általában sok napsütés valószínű gomolyfelhőkkel, délnyugat felől fölénk húzódó fátyolfelhőzettel. Legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Az északkeleti, keleti szél időnként megélénkül. Délután 19, 23 fok lesz a jellemző.

Friss híreink:

Ez a helyzet valójában a bioélelmiszerekkel: erről sokan nem is tudnak

Egyre többen próbálnak meg kiskertjükben vegyszerek nélkül gazdálkodni. A biotermékek biztosan nem tartalmaznak szermaradványt, de nem véletlenül drágábbak. A termés egy része a kórokozóké, kártevőké lesz, így az egységnyi területen elérhető kisebb hozam magasabb árral párosul.

Drasztikus lépésre készül Amerika: ez Európára is óriási hatással lehet

Az Egyesült Államok kormánya évek óta fokozott aggodalommal figyeli a madárinfluenza terjedését, ami Amerikában is komoly károkat okoz az állattartásban. A vírus H5N1 törzse már több tízmillió csirkét fertőzött meg Amerika-szerte. A tojás ára az egekbe szökött, és félő, hogy a járvány átterjedhet más haszonállatokra is. Ezért a Biden-kormány történelmi lépésre készül és átfogó oltási kampányt tervez.

Poloskák lephetik el a magyar kerteket: itt a tuti módszer a kártevők ellen

A poloskák kétségtelenül a nemkívánatos vendégek közé tartoznak, akár a kertünkről, akár az otthonunkról van szó. Beléptünk a tavaszba, ami a szebbnél szebb színekben úszó virágok, madárdal és meleg mellett azt is jelenti, hogy az említett „vendégek” is kezdenek előbújni. Ráadásul a tél is roppant enyhe volt, ami csak tovább tetézi a bajt, hiszen nem volt tartós hideg, ami el tudná pusztítani őket. Amint kezd hűvösebbé válni az idő, szinte elözönlik a lakásokat, házakat, hogy telelő rejtekhelyet keressenek maguknak. A legkisebb résen is bejutnak, így az ember gyakran csapatostul találkozhat velük a nyílászárók körül, vagy éppen a falakon.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Munkák, amikkel degeszre keresheted magad idén nyáron: durva órabérek, semmilyen tudás sem kell

Bár a nyári diákmunkákat illetően a trendek tavaly óta nem változtak, hosszabb távon azért megfigyelhető, hogy a fizikai, főleg monoton vagy nehéz fizikai munkák veszítenek vonzerejükből a fiatalok körében. Ők egyébként jelenleg átlagosan bruttó 1900 forintos órabérért tudnak dolgozni Budapesten és környékén, illetve az észak-dunántúli régióban, míg az Alföldön és a Dél-Dunántúlon ennél alacsonyabb bér jellemző. Ezek a fizetések viszont a 25 év alattiaknak gyakorlatilag nettó bérek, amik mellé még elég sok más juttatást is kaphatnak. Nyáron legnépszerűbbek a különféle nyárhoz kapcsolódó munkák: turizmus-vendéglátás, strandok, csúszdaparkok.

Ösztöndíjat, munkalehetőséget és kedvezményes lakhatást kínálnak a balatoni fiataloknak

A fiatalok letelepedését segítené a Balatonon az a komplex program, amely a térség népességmegtartó képességének növelésére, kiemelten a demográfiai kilátások javítására, a térségben tapasztalható súlyos, az országos átlagot jóval meghaladó mértékű elöregedés enyhítésére, a munkaerőhiány oldására, a balatoni identitás erősítésére fókuszál. Ezek közül az egyik a megújuló balatoni közösségeket célozza meg, köztük is kifejezetten a fiatalok esélyeit kívánja javítani a magyar tengernél. A HelloVidék most górcső alá vette a „Számít Rád a Balaton” nevet viselő projektek, aminek már elkezdődött az előkészítése.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58