Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.10. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.10. szerda

agrarszektor.hu
A gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, majd délutántól délnyugat felől elkezd megnövekedni a fátyolfelhőzet - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.05.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.05.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.05.10.) napon.

2023.05.10. szerda: A gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, majd délutántól délnyugat felől elkezd megnövekedni a fátyolfelhőzet. A délelőtti órákban az északkeleti tájakon előfordulhat egy-egy zápor, másutt nem valószínű csapadék. Az ország döntő részén élénk lesz a délkeleti, keleti szél, amit Szeged-Győr tengely mentén olykor erős lökések is kísérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között várható.
Késő estére döntően 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.05.11 csütörtök: Délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, és egyre nagyobb területen számíthatunk esőre, záporesőre. Az ország északkeleti felében azonban a nap nagyobb részében még többórás napsütés várható, és csapadék sem valószínű. A keleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délutánra 16 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Marhahús a nyomtatóból? Megdöbbentő, hogyan készülhetnek a jövő élelmiszerei

Nyomtatott marhahús, algák, rovarok - ezek a mai modern világban, modern étkezésben mind-mind szerepet kaphatnak. Bármennyire is furcsának tűnik, egyáltalán nem állunk messze például az ételnyomtatástól. Olyannyira nem, hogy a japán Wagyu marhahúst is előállították már 3D nyomtatással, igaz, még csak nagyon kis mennyiségben, és igen vékony szeletben - de attól még nyomtatták és létezik. Kérdés, hogy vajon minderre miért van szükség? Főleg annak tudatában, hogy számtalanszor hallhattuk már, hogy nagyon sokan egészségtelenül vagy egyszerűen csak helytelenül táplálkoznak. 

Meglepő számok láttak napvilágot: durva, mennyit költöttek erre a magyar gazdák

A beérkezett adatok alapján 2022-ben a peszticidek nettó árbevétele 151 milliárd forint volt, amely 2021-hez képest mintegy 17,8 százalékos növekedést mutatott. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) számításai szerint a vizsgált időszakban a megfigyelt termékek körében a gyomirtó szerek átlagára 23,8, a gombaölő szereké 22,6, az egyéb szereké 22,4 százalékkal, míg a rovarölőké 15,2 százalékkal növekedett. A növényvédő szerek értékesítési ára átlagosan 22,3 százalékkal emelkedett a tárgyévben ez egy évvel korábbi időszakhoz viszonyítva. A tavalyi év során a legnagyobb mértékben a gyomirtó szerekre volt igény, ezt követte sorrendben az egyéb szerek, a rovarölő szerek, a gombaölő szerek, a gyűjtőcsomagok, valamint a biológiai szerek forgalma. A teljes értékesítésen belül a rovarölők kivételével minden termékkategória aránya csökkent az egy évvel korábbihoz mérten, az egyéb szerek aránya esett vissza a leginkább. Értékben vizsgálva is a gyomirtó szerek adták az éves forgalmazás legnagyobb arányát, majd a gombaölők következtek, ezután a rovarölők, az egyéb szerek és a gyűjtőcsomagok és legvégül a biológiai szerek zárták a sort.

Durva, ami a magyar boltokban folyik: egyre többen vásárolnak így élelmiszereket

Az elmúlt években számos körülmény - mint például a koronavírus, az infláció, vagy éppen az élelmiszerárstop - befolyásolta a magyarok élelmiszer-vásárlási és -fogyasztási szokásait. Ezek között van olyan, amelynek a hatása fokozottabban érvényesült, és olyan is, amelyé kevésbé. Az azonban kétségbevonhatatlan tény, hogy a magyarok már nem úgy vásárolnak élelmiszereket, mint néhány évvel korábban. A változásokról, azok hátteréről és lehetséges következményeiről az Agrárszektor Vörös Attilát, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) ügyvezető igazgatóját kérdezte.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nehéz időszakáról vallott Gym Suleiman: elkerülhetetlen döntést hozott a TikTok-sztár

Évek óta hatalmas népszerűségnek örvend a testépítés, mint sport, aminek Magyarországon is egyre több hódolója van. Azonban a 2000-es évek elejéről sok előítélet maradt meg az emberekben: a gyúrósok mind koxolnak, buták, miközben csak csirkén és rizsen élnek és a konditeremben töltik az életüket. A CashTag legújabb részében meglátogattuk a Gym Suleimanként ismert Hasan Suleimant, és annak jártunk utána, hogy ezek a sztereotípiák vajon mennyire igazak, illetve mi is kell pontosan ahhoz, hogy valaki egy sikeres edzőtermet üzemetessen. Suleiman beszélt arról is, hogy hatott a pandémia, az infláció és az energiaválság együttese a szakmára.

Őrület, milyen autókat vesznek most a magyarok: 4 millió alatt ezt kapod 2023-ban

2022 végén bizakodva tekintettünk a 2023-as évre, és az első negyedéves adatok alapján megalapozott is volt az optimizmus, legalábbis az autópiac egyes szegmenseiben. Természetesen figyelembe kell venni, hogy 2022 első felében aránylag gyengén teljesített a magyar piac, de mindenképp pozitív fejlemény, hogy a használt gépjárművek kivételével az összes többi kategóriában növekedni tudott a piac, szól a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének értékelése a 2023. első negyedéves új gépjármű forgalomba helyezési piacról. Ugyanakkor a használt autók esetében más a helyzet, ott csökkent a forgalom a tavalyi év elejihez képest. A meglepetést mégis az elektromos autók térnyerése okozta, hiszen 30 százalékkal több elektromos személyautót helyeztek forgalomba 2023 első negyedévében, mint 2022 első három hónapjában. A top 10 legolcsóbb új autómárkát is megmutatjuk, de az biztos, hogy a vásárlások tekintetében a márkakereskedések és a használtautó-kereskedések már vegyes képet mutatnak a forgalom tekintetében.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 3. 16:01