Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.15. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.15. hétfő

agrarszektor.hu
A Tiszántúlon túlnyomóan borult idő várható, másutt viszont kisebb-nagyobb mértékben szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.05.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.05.15.) napon.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.05.15.) napon.

2023.05.15. hétfő: A Tiszántúlon túlnyomóan borult idő várható, másutt viszont kisebb-nagyobb mértékben szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró. A tartós csapadék a Tiszántúlra korlátozódik, másutt elszórt jelleggel alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar. A nap második felében ugyanakkor dél, délkelet felől ismét növekvő csapadékhajlamra kell számítani. A nyugati, délnyugati szél élénk lesz, de délutánra veszít erejéből a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között várható.
Késő estére 11 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfronti hatás várható. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.

A következő napon várható időjárás

2023.05.16 kedd: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon, északkeleten lehet vékonyabb a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, valamint zivatarok is lehetnek, nyugaton kiadós, kelet felé haladva kisebb mennyiségre számíthatunk. Az északkeleties szél időnként megélénkül, néhol megerősödik. A csúcsérték 14 és 23 fok között valószínű, nyugatról északkelet felé haladva számíthatunk a melegebb időre.

Friss híreink:

Leáldozóban rengeteg növényvédő szernek: teljesen új készítmények jöhetnek

Egyre több a biológiai megoldás és készítmény a növényvédő szerek piacán, és jól látszik, hogy míg eddig a társadalmak inkább kémiai módszereket használtak a növénytermesztésben, most előtérbe kerültek az olyan hasznos élő szervezetek, mint a baktériumok - mondta az Agrárszektornak Dr. Czinege, a Kwizda Agro Hungary növénytáplálási innovációs managere. Hozzátette, a gyártók oldaláról is érződik, hogy mindenki a biológiai szerek irányába fejleszt, és azt látni, hogy folyamatosan jelennek majd meg nagy számban ezek az új típusú készítmények a piacon. A szakember kiemelte azt is, hogy ma akkor járnak el helyesen a gazdák, ha nem egy adott termesztéstechnológiára összpontosítanak, hanem próbálnak rendszerben gondolkodni, és a fajtaválasztást, talajművelést helyezik előtérbe. Fontos, hogy a termelők ne a régi rutinok szerint dolgozzanak, hanem legyenek nyitottak, és szakmailag is kövessék az újdonságokat.

Így turbózzák fel a talajt az élelmes kertészek: ezzel a trükkel sokat spórolhatsz

A talaj takarásnak számos előnye van kultúrnövényeink szempontjából is és munka szervezési okokból is. A takart talaj jobban tartja a nedvességet, azaz kevesebb öntözés szükséges, és a gyomoknak is fel van adva a lecke, hogy kikeljenek és életben maradjanak ilyen körülmények között.

Durva, mire jöttek rá a kutatók a beporzókkal kapcsolatban: ettől leesik az állad

Az utóbbi évek teljesen átalakították azt, amit a beporzókról tudunk, hiszen mint a kutatók kiderítették, nem csak méhek, hanem denevérek, madarak, gyíkok és egyéb állatok is részt vesznek a növények beporzásában. Azonban a természet továbbra is tartogat meglepetéseket, amik sokszor még a tudósokat is alaposan megdöbbentik.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Megszólalt az IBS rektora: Az a felsőoktatás, amit ma ismerünk, 15 év múlva nem fog létezni

"A felsőoktatás egy 800 éves intézményrendszer, ami évszázadokig jól el is volt, és nem nagyon akar változni" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Dr. Láng László, az International Business School (IBS) rektora. Az intézmény vezetőjével többek között a felsőoktatás legnagyobb kihívásairól, a magyar oktatási rendszerről és az elmúlt válságos évek hatásairól beszélgettünk.

Tömegek utaznak ide nyaralni 2023-ban: filléres belföldi úti cél, de fogynak a helyek

A legfrissebb adatok szerint, egyre inkább nyitnak a magyarok a vidéki nagyvárosok felé. Pécs, Eger, Szeged - csak néhány nagyobb település, ami egyre jobban vonzza a magyarokat. Ráadásul a trendek is változni látszanak, a fürdővárosok mellett egyre többen kíváncsiak a hazai várakra, kastélyokra is. Cikkünkben most annak jártunk utána, merre utaztak legszívesebben a magyarok idén. Hogyan változott a felkapottabb megyék turisztikai forgalma. Illetve mennyibe kerülnek most a top 5 leglátogatottabb városban a szálláshelyek egy család számára. Lássuk! 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?