Durva vihar csap le Magyarországra: jégesővel jöhet a rengeteg eső

Durva vihar csap le Magyarországra: jégesővel jöhet a rengeteg eső

agrarszektor.hu
Van, ahol potyogott a jég, van, ahol kiadós zuhé öntözte a tájat és intenzív eső volt Magyaroszágon május utolsó előtti napján. Gyöngyösön például rövid idő alatt több mint 20 mm eső esett, de a hajnali, reggeli, délelőtti órákban a déli és a középső tájakon is összegyűlt egyes helyeken 15-20 mm-nyi csapadék. A zivatarok délutánra már vonalba rendeződtek, és több helyen apró szemű jégesővel csaptak le.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Május utolsó előtti napján igazán mozgalmas az időjárás, van, ahol ragyogóan süt a nap, de van, ahol viharfelhők jelentek meg az égen - írja az Időkép. Helyenként jégeső, illetve felhőszakadás is kísérte a zivatarokat. Gyöngyösön a déli 12 órát követően rövid idő alatt több mint 20 mm eső esett, de a hajnali, reggeli, délelőtti órákban a déli és a középső tájakon is összegyűlt egyes helyeken 15-20 mm-nyi csapadék. Kora hajnalban egy felhőszakadásnak köszönhetően pedig Szentesen 30 mm-nyi eső esett.

Délutánra vonalba rendeződtek a zivatarok, sok-sok lecsapóval, intenzív csapadékkal és sok helyen apró szemű jéggel jöttek a viharok. A Bakonytól a Börzsönyig egy vonal mentén lassan mozgó zivatarok alakultak ki, melyeket az északi határnál intenzív villámtevékenység is kísér. Az ilyen jellegű zivatarok legnagyobb veszélye a lassú áthelyeződés miatt a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű eső, ami miatt az arra hajlamos (főleg dimbes-dombos) területeken akár villámárvizet is okozhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?