Durva vihar csap le Magyarországra: jégesővel jöhet a rengeteg eső

Durva vihar csap le Magyarországra: jégesővel jöhet a rengeteg eső

agrarszektor.hu
Van, ahol potyogott a jég, van, ahol kiadós zuhé öntözte a tájat és intenzív eső volt Magyaroszágon május utolsó előtti napján. Gyöngyösön például rövid idő alatt több mint 20 mm eső esett, de a hajnali, reggeli, délelőtti órákban a déli és a középső tájakon is összegyűlt egyes helyeken 15-20 mm-nyi csapadék. A zivatarok délutánra már vonalba rendeződtek, és több helyen apró szemű jégesővel csaptak le.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Május utolsó előtti napján igazán mozgalmas az időjárás, van, ahol ragyogóan süt a nap, de van, ahol viharfelhők jelentek meg az égen - írja az Időkép. Helyenként jégeső, illetve felhőszakadás is kísérte a zivatarokat. Gyöngyösön a déli 12 órát követően rövid idő alatt több mint 20 mm eső esett, de a hajnali, reggeli, délelőtti órákban a déli és a középső tájakon is összegyűlt egyes helyeken 15-20 mm-nyi csapadék. Kora hajnalban egy felhőszakadásnak köszönhetően pedig Szentesen 30 mm-nyi eső esett.

Délutánra vonalba rendeződtek a zivatarok, sok-sok lecsapóval, intenzív csapadékkal és sok helyen apró szemű jéggel jöttek a viharok. A Bakonytól a Börzsönyig egy vonal mentén lassan mozgó zivatarok alakultak ki, melyeket az északi határnál intenzív villámtevékenység is kísér. Az ilyen jellegű zivatarok legnagyobb veszélye a lassú áthelyeződés miatt a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű eső, ami miatt az arra hajlamos (főleg dimbes-dombos) területeken akár villámárvizet is okozhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?