Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.05. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.05. hétfő

agrarszektor.hu
A nap első felében főként a nyugati és északi országrész fölött lesz több a felhőzet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.06.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.06.05.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.06.05.) napon.

2023.06.05. hétfő: A nap első felében főként a nyugati és északi országrész fölött lesz több a felhőzet. Másutt kezdetben még inkább fátyolfelhős időre van kilátás, ám napközben délnyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet. Északkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre. A záporos csapadékgócok kora délelőtt az Észak-Dunántúlról is levonulnak, de a vastagabb felhővel borított tájakon időszakos, gyenge eső ezt követően sem zárható ki. Kora estétől dél, délnyugat felől viszont már egyre több helyen valószínű eső, záporeső, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, de zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére többnyire 14 és 20 fok közé hűl le a levegő, de néhol hűvösebb is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár front nem vonul át felettünk, a légkörben zajló néhány fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.06.06 kedd: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhőzet mellett helyenként több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé várható eső, záporeső, zivatar. A délkeleti szél néhol megélénkül, zivatar térségében megerősödhet. Délután 19, 26 fokot olvashatunk le a hőmérőkről, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb.

Friss híreink:

Új szelek fújnak a magyar mezőgazdaságban: erre jó, ha minden gazda felkészül

A következő időszakban a mezőgazdaságnak olyan megoldásokat kell keresnie, amelyek megfelelnek az Európai Unió által megalkotott Európai Zöld Megállapodás (Green Deal) elvárásainak. A szakemberek szerint ilyen megoldás lehet a biológiai és mikrobiológiai készítmények alkalmazása a növényvédelem terén, valamint az automatizáció, a mesterséges intelligencia és a precíziós eszközök és módszerek szerepének erősítése az ágazatban. Utóbbi szerepe elsősorban amiatt fontos, mert elősegíti a takarékos, hatékony anyaghasználatot, vagyis optimalizálja a kijuttatást és ezáltal feloldja a kisebb környezetterhelés és a nagyobb termelékenység ellentmondását. A KITE Zrt. a napokban mutatott be egy olyan, Európában eddig még ismeretlen permetezőgépet, amely valós idejű beavatkozásra képes, jelentős mértékben csökkentve a növényvédelmi kezelések során felhasznált vegyszerek mennyiségét.

Lábaink előtt hever az igazi csodanövény: sokan gaznak hiszik, pedig aranyat ér

Sok, gyakorlatilag bio-minőségű és ingyenes alapanyaghoz juthatunk ha nyitott szemmel járunk, megismerjük a környék növényeit és a gyomokban sem mindig a gazt látjuk. Őseink is így kezdték!

Ezek a trükkök tényleg működnek: így szabadulhatsz meg a csigáktól a kertben

Igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha egy szép, burjánzó kertnek vagyunk a tulajdonosai. Az idilli képet azonban hamar romba döntheti az, ha féltve őrzött, gondozott növényeinken kisebb-nagyobb rágásokat találunk vagy éppen csigák hada szállta meg őket. Ezek a kis élőlények nagyon sok bosszúságot okozhatnak, de, mint szinte mindenre, erre is van megoldás. Nem kell azonnal mindenféle vegyszerhez nyúlnunk és remélhetőleg többet a fejünket sem kell törni, hogy mit is tehetnénk a nemkívánatos vendégek ellen. Alábbi cikkünkben egy csokorba szedtük a legegyszerűbb és legtutibb praktikákat.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez lesz a magyar önkiszolgáló kasszák sorsa: a vásárlók nem tehetnek semmit, mindenkit érinteni fog

"Azt kell látni, hogy a kasszáknál a sor és a várakozási idő egy szükséges rossz része a vásárlói útnak. Egy hosszas pénztári várakozás pedig az egész vásárlási élményt fel tudja gyújtani" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Bessenyei Attila, a Laurel ügyvezetője. Az önkiszolgáló kasszákat gyártó cég vezérével többek között arról beszélgettünk, miért utálják ennyien ezeket a berendezéseket: szóba került az is, tényleg elveszik-e az emberek munkáját, és az is, hogy a kezelésükkel vajon a boltok tényleg a vásárlókat dolgoztatják-e. Interjúnkban szóba kerültek a legújabb technológiai újítások és a robotkasszák jövőjébe is betekintettünk, nincs mese, robbanás előtt állunk, még akkor is, ha ez sok vásárlónak továbbra sem fog tetszeni. Ezen a nem tetszésen persze a boltok sokat segíthetnének, de sokszor ők is felelősek azért, ha a rendszerek nem működnek flottul.

Milliós tétel is lehet a kerti csobbanás: elszálltak a medenceárak, ki bírja ezt megfizetni?

Hogyan gondolkodan a magyarok? Miként alakul a föld feletti, bárhol felállítható medencék ára? Milyen fajták vannak, melyekre, mekkora méretekre van most leginkább kereslet a piacon? Ezeknek jártunk most utána a Praktiker segítségével. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13