Ez zseniális: megérkezett a rózsa, ami fél éven át nem hervad el

Ez zseniális: megérkezett a rózsa, ami fél éven át nem hervad el

agrarszektor.hu
Ecuadorban, a világ egyik rózsatermelő országában feltaláltak egy olyan különleges eljárást, melynek köszönhetően a vágott rózsa fél éven át nem hervad el. Erre azért is volt szükség, mert habár most is exportálnak Európába rózsát, a távolság sokszor okoz gondot a virágok minőségében. Ecuador egyébként a világ második legnagyobb rózsaexportőre, több olyan farm is működik az országban, ahol a vállalkozások teljesen új rózsa-alfajok kitenyésztésén dolgoznak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ecuadorban, a világ egyik legnagyobb rózsatermelő országában a garnéla, kakaó és banán mellett fontos exportcikk a vágott virág is. Az ecuadori növények fő piaca az Egyesült Államok, de exportálnak Európába is, ami a jelentős távolságok miatt egy kicsit körülményesebb - írja a Portfolio. A fő probléma az, hogy mire Európába érnek az ecuadori virágok, már jónéhány nap eltelik a vágástól számítva, így nem biztos, hogy sokáig gyönyörködhetünk bennük, hiába próbáljuk őket vázában tartani, vízzel táplálni.

Az ecuadori virágtermelők tisztában vannak a problémával: éppen ezért nemrég feltaláltak egy speciális eljárásmódot, mellyel sokkal tovább kinyújtják azt az időtartamot, amíg a rózsák szépek maradnak. Az így keletkezett virágnak az Örökrózsa (Rosas Eternizadas) nevet adták. Magáról az eljárásmódról nem sok részletet tudni, azon kívül, hogy a rózsákat vágás után vetik alá a kezelésnek, egy kicsit szárítják, majd alkoholt tartalmazó anyaggal kezelik. Az így keletkezett virág, bár egy kicsit talán szárazabbnak tűnik az eredetinél, körülbelül fél évig nem hervad el.

Az OEC legfrissebb, 2021-es adatai szerint Ecuador a világ második legnagyobb rózsaexportrőre, ebben az évben 700 millió dollárnyi rózsát értékesítettek a nemzetközi piacokon. A latin-amerikai országot egyedül Hollandia előzi meg nemzetközi forgalomban, ők ebben az évben 1,1 milliárd dollárnyi rózsát exportáltak. 

A címlapkép csak illusztráció.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31