Beütött a katasztrófa a kínai földeken: ijesztő, ami az ágazatban zajlik

Beütött a katasztrófa a kínai földeken: ijesztő, ami az ágazatban zajlik

agrarszektor.hu
Miközben a kínai gabonatermést a heves esőzések pusztítják, Ausztráliában a szárazság miatt várható komoly visszaesés. Ez azt jelentheti, hogy az ázsiai térségnek az idei évben sokkal több gabonára lesz szüksége, ami kiváló esély lehet a Föld többi gabonatermelője számára.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Súlyos jégeső pusztított a napokban a Kína északkeleti részén található Liaoning tartományban. Az ítéletidő a jelentések szerint mintegy 7 ezer hektárnyi termőföldön verte el a termést, és becslések szerint 200 millió jüan kárt okozott. (Egy jüan 48 forint.) Volt olyan település, ahol egyetlen óra alatt 48,1 milliméternyi csapadék hullott, amire korábban nem volt példa a tartományban a helyi meteorológiai központ szerint - írta meg a Világgazdaság a CCTV kínai állami televízió riportja alapján.

A problémát fokozza, hogy az elmúlt hetekben heves esőzések pusztították a termést a közép-kínai Henan tartományban is, amely az ország búzatermésének közel egyharmadát adja. Az első becslések szerint országszerte az esőzések miatt mintegy 30 millió tonnányi termés esik majd ki a várt 137 millióból, emiatt valószínűleg több gabonát kell majd importálnia a világ legnagyobb búzafogyasztójának. Ez pedig komoly problémát okozhat az országban, ugyanis az El Nino okozta szárazság miatt várhatóan több mint 30%-kal kevesebb búza terem idén Ausztráliában, amely a világ második legnagyobb búzaexportőre, és elsősorban Ázsiát, például Kínát, Indonéziát és Japánt látja el. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?