Hatalmas vihar csaphat le Magyarországra: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Hatalmas vihar csaphat le Magyarországra: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
A szupercellák kialakulásának kedvező légköri feltételek állnak rendelkezésre ma délután északkeleten. A zivatarok Borsod és Szabolcs vármegyéken viharos, akár 80 km/h-t meghaladó kifutószéllel, felhőszakadással, helyenként jégesővel vonulhatnak végig a délután első felében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

További csapadékra délután főleg a déli országrészben készülhetünk eső, záporok, helyenként zivatarok formájában. Ezeken a tájakon azonban kis eséllyel lehetnek heves zivatarok - írja az Időkép. A sárgával jelölt megyékben zivatar alakulhat ki, ezekre a területekre veszélyjelzést is kiadtak. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Ezeket átmeneti viharos széllökés (~60-70 km/h), kisméretű jég és intenzív csapadékhullás kísérhet.

Jóval kisebb eséllyel délnyugaton, délután az eső, zápor mellett fordulhat elő beágyazott zivatar, arrafelé az egymást követő intenzív gócokból lokálisan akár 20-30 mm mennyiségű csapadék is összejöhet. Szerdán is főként az északkeleti, keleti területeken válnak kedvezővé a feltételek zivatarok kialakulásához, melyekhez a maihoz hasonló kísérőjelenségek társulhatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?