Hatalmas vihar csaphat le Magyarországra: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Hatalmas vihar csaphat le Magyarországra: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
A szupercellák kialakulásának kedvező légköri feltételek állnak rendelkezésre ma délután északkeleten. A zivatarok Borsod és Szabolcs vármegyéken viharos, akár 80 km/h-t meghaladó kifutószéllel, felhőszakadással, helyenként jégesővel vonulhatnak végig a délután első felében.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

További csapadékra délután főleg a déli országrészben készülhetünk eső, záporok, helyenként zivatarok formájában. Ezeken a tájakon azonban kis eséllyel lehetnek heves zivatarok - írja az Időkép. A sárgával jelölt megyékben zivatar alakulhat ki, ezekre a területekre veszélyjelzést is kiadtak. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Ezeket átmeneti viharos széllökés (~60-70 km/h), kisméretű jég és intenzív csapadékhullás kísérhet.

Jóval kisebb eséllyel délnyugaton, délután az eső, zápor mellett fordulhat elő beágyazott zivatar, arrafelé az egymást követő intenzív gócokból lokálisan akár 20-30 mm mennyiségű csapadék is összejöhet. Szerdán is főként az északkeleti, keleti területeken válnak kedvezővé a feltételek zivatarok kialakulásához, melyekhez a maihoz hasonló kísérőjelenségek társulhatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 7. 05:58