Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.02. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.02. vasárnap

agrarszektor.hu
Csökken a felhőzet és általában gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel, de egyes részeken erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.07.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.07.02.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.07.02.) napon.

2023.07.02. vasárnap: Csökken a felhőzet és általában gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel, de egyes részeken erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Záporok, zivatarok egyre inkább csak a Tiszántúlon lehetnek. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen élénk, helyenként erős lesz, emellett zivatarokban is lehetnek átmenetileg erős, viharos lökések. A délnyugati tájakon mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható. Késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Vasárnap fronthatással már nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.07.03 hétfő: Többnyire napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, de az ország nyugati, északnyugati felében erősen felhős tájak is valószínűek. Napközben csak helyenként alakulhat ki csapadék, majd estétől északnyugat felől megnő a záporok, zivatarok esélye. Néhol megélénkül a nyugatias szél. Délutánra 26 és 32 fok közé melegszik fel a levegő, a felhősebb tájakon számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Friss híreink:

Ezek a trükkök tényleg működnek: így védd meg a növényeket a nyári hőségtől

A klímaváltozás népszerű téma, hétről hétre jókora adagot kapunk az ezzel kapcsolatos problémákból. Megoldásokkal már sokkal ritkábban szolgálnak. Helyezzük, most ezekre a hangsúlyt. Az Agrárszektor összegyűjtött néhány könnyen megvalósítható ötletet, amely betartásával a klímaváltozás ellenére is sikeresen kertészkedhetünk.

A belgák nem viccelnek: hamarosan ilyen traktorok tarolhatják le a földeket

A flamand Mezőgazdasági, Halászati és Élelmiszeripari Kutatóintézet (ILVO) Merelbeke-ben két üzleti partnerével közösen átalakított egy New Holland Boomer 45-öst. Az autonóm, elektromos meghajtású traktor a Djust-E nevet kapta. A projektben a Verschueren belga gépforgalmazó és az elektromos aktuátorokat gyártó dán vállalat, a Linak is részt vett.

Őrület, ami a piacokon, boltokban zajlik: ennyiért árulják most a magyar málnát

A málna nagy népszerűségnek örvend Magyarországon, ugyanakkor észrevehettük, hogy az elmúlt években szinte alig találkozhatunk hazai termésekkel. Az ezredforduló idején még mintegy 1500 hektáron termesztettek málnát itthon, azóta a termőterület folyamatosan csökken. Tavaly ráadásul az időjárás is újabb pofonokat osztott ki, alig termett málna és még a Szedd Magad akciók is elmaradtak. Bár a termőterület továbbra is csekély az országban, idén legalább már az említett Szedd Magad akciókat meg tudják tartani néhány helyen. Az viszont biztos, hogy aki egy kis magyar málnát szeretne csipegetni, akkor annak igen mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Tömegével költöznek ezekbe a határ menti falvakba a magyarok: vajon mitől ijedtek meg?

A nyugati országrészben sokkal kevésbé kell tartani az elnéptelenedéstől, mint kelet felé haladva. Itt is jellemző, hogy inkább a községek állandó lakossága növekszik, míg a városoké nagy  számban csökken. A Pénzcentrum hatrészes cikksorozatában régiónként vizsgáltuk, hogy mely településekre költözhettek a legtöbben az elmúlt években, mely városok, falvak váltak újra népszerűvé az egyes országrészekben, vármegyékben. Az utolsó részben a Nyugat-Dunántúl településeinek állandó lakosságszám változását elemeztük. Ez alapján látható, mennyien választhatták új lakóhelyükül zalai törpefalvakat, melyek a legnépszerűbb helyek a nyugati határ környékén, vagy mik a legkedveltebb kistelepülések a Balaton nyugati térségében.

El se hiszed, milyen életelixír a nagyi igazi málnája: húzós az ára, de a profik így csinálják

Hiába van itt a málna szezonja, hacsak nincs kertünk végében egy kis ültetvény, 2500- 3000 Ft/kg alatt ne is álmodozzunk arról, hogy a piacon vásárolhatunk egy kis szörpnek való gyümölcsöt! Hacsak nincs a közelben Szedd magad akció, ott kifoghatunk olcsóbb ajánlatokat! Hozzuk is, az országban hol mindenhol lehet viszonylag olcsóbban beszerezni ezt a lassan ritkaságszámba menő gyümölcsöt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?