Hatalmas vihar jön Magyarországon: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Hatalmas vihar jön Magyarországon: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
A mai csendesebb időt követően szerdán és csütörtökön ismét támadásba lendülnek a zivatarok, nyugat, északnyugat felől ugyanis hidegfront közelíti meg térségünket, amely csütörtök estére vonul át hazánk fölött. Nagy méretű jég, akár 100 km/órás szél társulhat a viharokhoz, péntekre viszont megnyugszik a légkör. 

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Szerdán még országszerte nagyon meleg lesz, a csúcshőmérséklet 31 és 38 fok között alakul, a legmelegebb délen lesz. Viszont már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és főként az ország északi felén záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Heves eseményekre, így nagyobb méretű jégre, felhőszakadásra és szélviharra az ország északi felén van nagyobb esély - írja az Időkép.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Csütörtökön már a front mentén alakulhatnak ki többfelé zivatarok, heves zivatarok. Mivel kellő mértékű szélnyírás és nedvesség is rendelkezésre fog állni, így szupercellák is jó eséllyel előfordulhatnak. A szupercellákhoz akár 5 centis jég és 100 km/órás szél is társulhat. A hét negyedik napján nagy lesz a kontraszt, 26 és 36 fok közötti maximumokra van kilátás, a hűvösebbet északnyugaton, a magasabb értékeket délen mérhetjük. Péntekre a front elhagyja térségünket, megnyugszik az időjárás, zivatarokra ezen a napon már nem kell számítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 26. 05:58