Hatalmas vihar jön Magyarországon: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Hatalmas vihar jön Magyarországon: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
A mai csendesebb időt követően szerdán és csütörtökön ismét támadásba lendülnek a zivatarok, nyugat, északnyugat felől ugyanis hidegfront közelíti meg térségünket, amely csütörtök estére vonul át hazánk fölött. Nagy méretű jég, akár 100 km/órás szél társulhat a viharokhoz, péntekre viszont megnyugszik a légkör. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szerdán még országszerte nagyon meleg lesz, a csúcshőmérséklet 31 és 38 fok között alakul, a legmelegebb délen lesz. Viszont már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és főként az ország északi felén záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Heves eseményekre, így nagyobb méretű jégre, felhőszakadásra és szélviharra az ország északi felén van nagyobb esély - írja az Időkép.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Csütörtökön már a front mentén alakulhatnak ki többfelé zivatarok, heves zivatarok. Mivel kellő mértékű szélnyírás és nedvesség is rendelkezésre fog állni, így szupercellák is jó eséllyel előfordulhatnak. A szupercellákhoz akár 5 centis jég és 100 km/órás szél is társulhat. A hét negyedik napján nagy lesz a kontraszt, 26 és 36 fok közötti maximumokra van kilátás, a hűvösebbet északnyugaton, a magasabb értékeket délen mérhetjük. Péntekre a front elhagyja térségünket, megnyugszik az időjárás, zivatarokra ezen a napon már nem kell számítani.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?