Hatalmas vihar jön Magyarországon: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Hatalmas vihar jön Magyarországon: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
A mai csendesebb időt követően szerdán és csütörtökön ismét támadásba lendülnek a zivatarok, nyugat, északnyugat felől ugyanis hidegfront közelíti meg térségünket, amely csütörtök estére vonul át hazánk fölött. Nagy méretű jég, akár 100 km/órás szél társulhat a viharokhoz, péntekre viszont megnyugszik a légkör. 

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Szerdán még országszerte nagyon meleg lesz, a csúcshőmérséklet 31 és 38 fok között alakul, a legmelegebb délen lesz. Viszont már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és főként az ország északi felén záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Heves eseményekre, így nagyobb méretű jégre, felhőszakadásra és szélviharra az ország északi felén van nagyobb esély - írja az Időkép.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Csütörtökön már a front mentén alakulhatnak ki többfelé zivatarok, heves zivatarok. Mivel kellő mértékű szélnyírás és nedvesség is rendelkezésre fog állni, így szupercellák is jó eséllyel előfordulhatnak. A szupercellákhoz akár 5 centis jég és 100 km/órás szél is társulhat. A hét negyedik napján nagy lesz a kontraszt, 26 és 36 fok közötti maximumokra van kilátás, a hűvösebbet északnyugaton, a magasabb értékeket délen mérhetjük. Péntekre a front elhagyja térségünket, megnyugszik az időjárás, zivatarokra ezen a napon már nem kell számítani.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?