Fontos dolog derült ki az itthon kapható dinnyékről: ezt jó, ha mindenki tudja

Fontos dolog derült ki az itthon kapható dinnyékről: ezt jó, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
Július második felében - a dinnyeszezon indulásával - a görögdinnyéket, valamint a forgalmazásukra vonatkozó feltételek betartását is vizsgálták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei az idei nyári szezonális ellenőrzés-sorozat folyamán.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A hatósági szemle - a minél átfogóbb és szélesebb körű ellenőrzés érdekében - változatos helyszíneken történt, így az útmenti árusok, valamint a zöldség-gyümölcs boltok, hétvégi és nagybani piacok mellett áruházi beszállító vizsgálatára is sor került. Az ellenőrzések valamennyi helyszínen az áruk minőségére, a jelölési követelmények betartására, valamint a nyomonkövethetőségre összpontosítottak - olvasható a Nébih oldalán.

A tapasztalatok alapján elmondható, a dinnyék minőség szempontjából megfelelőek voltak. Hibákat, hiányosságokat a jelölési és a nyomonkövetési szabályok kapcsán tártak fel az ellenőrök, mely esetekben sor került a súlyosságuknak megfelelő hatósági intézkedésekre. Egy áruházlánc a hozzájuk beszállított akciós görögdinnyék származását nem tudta minden kétséget kizáróan igazolni. Az ügy hatósági vizsgálata ezért továbbra is folyamatban van.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?