Egyre többen veszik most ezt a magyar boltokban: tudhatnak valamit?
A minőség és az ár alapján választanak a húsvéti édességek közül a magyar vásárlók.
A minőség és az ár alapján választanak a húsvéti édességek közül a magyar vásárlók.
A gyümölcstermesztésben az egyik legnagyobb kockázati tényező a tavaszi fagyokban keresendő.
Csökkenő árak, túlkínálat jellemző a sárgarépa piacára a lengyeleknél március közepén.
Az élelmiszerek csomagolásán megtaláljuk, hogy azok meddig fogyaszthatók, ám helytelen tárolással ez az időtartam lerövidülhet.
Az idei szilveszteri szezonra is széles virsli kínálattal várják a vásárlókat a magyar húsüzemek.
Az élelmiszerboltok tejtermékrészlegeit és raktárait vizsgálták a Szupermenta munkatársai.
Rendkívül népszerűek a gyorsfagyasztott, panírozott baromfihúsból készült termékek a magyarok körében.
A vizsgálatok során mindössze 51 kg terméket vontak ki a forgalomból, és 2 esetben indítottak eljárást.
Ha bemegyünk egy boltba, rengeteg a külföldről érkező termék, a hazai áruk jelentős polcveszteséget szenvedtek el az elmúlt időben.
Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés.
Egyre több hazai élelmiszer rendelkezik a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjeggyel.
Eddig nem vizsgált vegyületek oldódhatnak ki az újrahasznosított csomagolóanyagokból az élelmiszerekbe.
Túl alacsonyak voltak az élelmiszerárak az elmúlt 20-30 évben Magyarországon, emellett több gond is felmerült az ágazatban.
Egyre komolyabb hatással van az éghajlatváltozás a spanyol görög- és sárgadinnye ágazatra.
Az ellenőrzések azt mutatják, hogy ízletes, jó minőségű dinnyéket kínálnak a magyar dinnyepiacon.
Milliós tételben is lehet jó bort készíteni, a lényeg a stabilan magas minőségen van.
Bár óriási a kínálat, a gyártók nem tudnak nagyon trükközni ezekkel a hústermékekkel.
A következő évben is drágák lesznek élelmiszerek Magyarországon, kevés esély látszik az árak csökkenésére.
Egyre komolyabb prioritás a fenntarthatóság az európaiak körében a takarmányozási szektorban is.
Itt a grillszezon!
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.