Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.12. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.12. szombat

agrarszektor.hu
Nagyrészt derült, napos idő várható, csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet az égen, ezekből csapadék nem lesz - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.08.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.08.12.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.08.12.) napon.

2023.08.12. szombat: Nagyrészt derült, napos idő várható, csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet az égen, ezekből csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.
Késő este 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.08.13 vasárnap: Derült, napos időre számíthatunk, helyenként kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Nem várható csapadék. Mérsékelt marad a légmozgás. A maximum 27 és 32 fok között alakul.

Friss híreink:

Filléres trükkök a gyomok ellen: ezekkel búcsút mondhatsz minden gaznak

A gyomok sok fejtörést és kellemetlenséget okozhatnak a kerttulajdonosoknak, így nem csoda, hogy azonnal szabadulni szeretnénk tőlük. Ilyenkor azonban sokan rögtön a vegyszerekhez nyúlnak, ami sem a növényeink, sem a környezetünknek nem tesz jót - és persze nekünk sem. Számos „recept” létezik, melyekkel könnyedén, környezetbarát módon irthatjuk ki a nemkívánatos növényeket a kertünkből, udvarunkból. Most ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

Hova tesszük majd a kukoricát és a napraforgót?

A tavalyi átmenő készletekkel és a kalászosok mostani betakarításával javarészt felteltek a hazai raktárkapacitások a gabonapiacon, ráadásul egyelőre szinte áll a forgalom, vagyis úgy tűnik, mind a vevők, mind pedig az eladók a másik félre várnak, az árelképzelések egyelőre távol vannak egymástól. Ha mindez tartós marad, akkor problémás lehet az őszi betakarítású növények, a kukorica és a napraforgó termésének elhelyezése. Bár utóbbiak esetében természetesen még nem mondhatók pontos számok, de ha minden jól alakul a földeken, akkor akár 8 millió tonna áru érkezhet október-november folyamán a raktárakba, ahonnan addig hasonló mennyiségű búzát kellene eladni. Az export és a malmi kereslet ugyanakkor takaréklángon van egyelőre.

A párnacihából kénytelenek finanszírozni az őszi munkákat a gazdák

A magas inputköltségekre alacsony terményárak érkeztek, amely a magas kamatszintekkel párosulva különösen nehézzé teszi a szántóföldi növénytermesztés legköltségesebb időszakát, a hamarosan következő őszi munkálatok és vetés idejét. Számba véve a klasszikus finanszírozási eszközöket a tavalyi eredmény felhasználásától a terményértékesítésen át a banki forrásokig azt láthatjuk, hogy csak rossz vagy legalábbis elégtelen megoldásokat találunk. A jelek szerint rég nem látott mértékben fognak a termelők úgy dönteni, hogy személyes, illetve családi vagyonuk egy részét fordítják a következő hónapok költségeinek fedezésére.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Horror áron adják a parkolóhelyeket Budapesten és vidéken: óriásit kaszálhat, aki időben lépett?

Jelentősen emelkedett a kiadó és eladó parkolóhelyek kínálata Magyarországon az utóbbi hónapokban. Budapesten az eladó garázsok átlagára 6,2 millió forintról 7,5 millió forintra nőtt, mindeközben a bérleti díjak változatlanok maradtak - tudta meg a Pénzcentrum ingatlanpiaci szakértőktől. Ugyanakkor, mint kiderült, a múlthetiekhez hasonló, óriási viharok komolyabb hatást nem gyakorolnak a piacra annak ellenére sem, hogy rengeteg autó megsérült.

Egyre több a villámárvíz, áradás: te tudnád, mit kell tenni, ha el kellene hagynod az otthonod?

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint az elmúlt napokban homokzsákokkal erősítették meg az állami védvonalat, amely mögött 31 települést kell megvédeni. Na de mit történik, amikor veszélybe kerülnek ingatlanok, emberéletek? Mit tehet ilyenkor a lakosság? Mire kérhetik a hatóságok a veszélyeztetett területek lakosait? Ennek jártunk most utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?