Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.14. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.14. hétfő

agrarszektor.hu
Derült idő várható, csupán kevés gomolyfelhő lehet az égen - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.08.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.08.14.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.08.14.) napon.

2023.08.14. hétfő: Derült idő várható, csupán kevés gomolyfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz. A Kisalföldön megélénkülhet a délies szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Késő estére 15 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket. A derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben, ezáltal pihenni és feltöltődni.

A következő napon várható időjárás

2023.08.15 kedd: Napos idő várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Délkeleten lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés estétől. Csapadék napközben még nem valószínű. Este, éjjel főleg délen, délkeleten lehet néhol zápor, zivatar. A Fertő térségében néha megélénkülhet a délkeleti szél. Délutánra 29 és 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Sorra adják fel a méhészek - nincs már jövője az ágazatnak?

Egyre kétségbeejtőbb a méhészek helyzete, de nem csak Magyarországon, az Európai Unió többi nagy méztermelő országában is. Hiába adott jó mézet a napraforgó, a méhészeknek semmi okuk nincs az örömre: az uniós mézpiacok befagytak, gyakorlatilag nincs semmi felvásárlás, és még ha fel is bukkan egy-két hirdetés, olyan alacsony árat kínálnának a mézért, hogy azon nem éri meg értékesíteni. Az ágazatban egyre inkább eluralkodik a világvége-hangulat, egyre több magyar méhész gondolkodik azon, hogy végleg hátat fordít a szakmának. A közkeletű vélekedés szerint ha az Európai Unió nem tesz határozott lépéseket a termelői védelme érdekében, akkor annak a jövőben katasztrofális következményei lehetnek a méhészeti ágazatra és a mezőgazdaságra nézve is.

Fillérekért juthatsz így hozzá a zöldséghez: mutatjuk, hogy szerezd be olcsón

Régen egyértelmű volt, hogy a zöldségek, egynyári virágok magjaiból érésükkor mindenki szedett, és ezt vetette el a következő év tavaszán. Ma ez már nem ennyire egyszerű, lévén az F1-es hibrid növények esetén a második utódnemzedék (sokszor a beépített fajtavédelem miatt is) lehet, hogy nem is hasonlít majd az elsőhöz. Tehát az idei szép nagy paradicsomokból szedett magokból - ha az egy hibrid fajta volt - jövőre jó eséllyel kicsi, kevés és nem ízletes paradicsomunk lesz.

Filléres trükkök a gyomok ellen: ezekkel búcsút mondhatsz minden gaznak

A gyomok sok fejtörést és kellemetlenséget okozhatnak a kerttulajdonosoknak, így nem csoda, hogy azonnal szabadulni szeretnénk tőlük. Ilyenkor azonban sokan rögtön a vegyszerekhez nyúlnak, ami sem a növényeink, sem a környezetünknek nem tesz jót - és persze nekünk sem. Számos „recept” létezik, melyekkel könnyedén, környezetbarát módon irthatjuk ki a nemkívánatos növényeket a kertünkből, udvarunkból. Most ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Éhbérért robotolnak a magyar vidék melósai: 650 ezerrel kapnak kevesebbet a legjobban keresőknél

650 ezer forinttal keresnek kevesebbet a legrosszabbul fizetett magyar dolgozók a legtöbbet keresőknél - derült ki a KSH megyei bontású nettó átlagkereseti adataiból. Mialatt egy Pest megyei villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás ágazatban dolgozó több mint nettó 755 ezer forintot keres átlagosan havonta, Borsodban és Szabolcs megyében a humánegészségügyben, szociális ellátásban dolgozók alig kapnak többet nettó 100 ezernél. A legjobban kereső hazai dolgozók az országos nettó átlagkereset több mint dupláját kapják kézhez havonta, a legrosszabbul fizetettek pedig kevesebb mint a harmadát.

Na, ezért nem mindegy, melyik megyében élsz: itt nullázta le leginkább a fizetéseket az infláció

Hiába meseszép vidék, közel van Budapesthez, az országos átlaghoz képest mégis itt a legrosszabbak a gazdasági mutatók. Gyakorlatilag leállt a megyei lakásépítési piac. 2023. első negyedévében itt nőttek az országban a legkevésbé a bérek. Az alkalmazottak 23%-kal kevesebbet kerestek az országos átlagnál. Nógrádban így kísért a bányászmúlt. A HelloVidék megyekörkép-sorozatában, Vas megye után most annak járunk utána, hogy az elmúlt időszakban milyen fontosabb demográfiai, gazdasági és turisztikai változások történtek az ország északi szegletében, Nógrádban. Nem sok jó, legalábbis a KSH legfrissebb adati szerint, de ne szaladjunk előre...

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?