Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.07. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.07. csütörtök

agrarszektor.hu
Felhőtlen, csapadékmentes idő lesz - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.09.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.09.07.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.09.07.) napon.

2023.09.07. csütörtök: Felhőtlen, csapadékmentes idő lesz. A többnyire mérsékelt északkeleti szél napközben időnként megélénkül.

A hőmérséklet délután 26, 31, késő este 13, 23 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nincs felettünk. A nyáriasan meleg, csapadékmentes időt érdemes kihasználni, de a déli órák környékén továbbra is erős UV-B sugárzás várható.

A következő napon várható időjárás

2023.09.08 péntek: Derült, napos idő lesz csapadék nélkül. Többnyire mérsékelt marad a szél. A minimum-hőmérséklet általában 11 és 17 fok között, a hidegre érzékeny helyeken 11 fok alatt alakul. A maximum-hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Friss híreink:

Új őrület hódít a magyaroknál: egyre több ilyen kert van az országban

Egyre elterjedtebb Magyarországon a közösségi kertészkedés, ráadásul ma már egy olyan trendi dologról van szó, hogy komoly várólisták vannak egy-egy ágyásra. Habár belépéskor mindenki kap egy kezdő vetőmagcsomagot, rengeteg olyan zöldség, gyümölcs és fűszernövény akad, amiket érdemes egy ilyen kisebb veteményesben úgy termeszteni, hogy az gazdaságos is legyen egy-egy családnak - tájékoztatta az Agrárszektort Megyeri Szabolcs kertészmérnök. Kiemelte, érdemes itt olyan növényeket termeszteni, amik nem rizikósak, így például paprikát, paradicsomot, kakukkfüvet, vagy akár málnát, áfonyát, fügét olyanokat azonban ne termesszünk, amelyeknek magas a növényvédelmi igénye.

Jó, ha nullára kijönnek idén a növénytermesztők

A termelők többsége a kukoricát és a napraforgót illetően egyaránt jó termést vár, ám míg utóbbi esetében általános a bizakodás, addig a tengerit illetően komoly regionális eltérések vannak az eredményeket illetően. Az igazi probléma mégis az árakkal van: az alacsony árszintek mellett a legtöbb termelő a legtöbb termény esetében nem számíthat nyereségre, legfeljebb csak a dunántúli gazdáknak lesz pluszos az év – esetükben is csak a búzát és a kukoricát illetően. Nem csoda, ha ilyen helyzetben nem egyeznek az eladók és a felvásárlók árelképzelései. Az általános kivárás miatt lényegében áll a piac.

Minőségi, magyar élelmiszer, de a 90 százalékát kiviszik az országból

A vadétel rendszerint az ünnepek eledele volt korábban vagy éppen csak étteremben ették. Ám, amióta a legtöbb bevásárlóközpont rendszeresen tart a hűtőpultban vadhúst, egyre nagyobb igény van arra, hogy a hétköznapokban is asztalra kerüljön. Ennek ellenére a fogyasztása még mindig csekély, noha az egyik legegészségesebb húsféle, tele ásványi anyagokkal. Ráadásul kevés zsírt tartalmaz, így az egészségtudatos étrendbe is jól beilleszthető. A vadfogyasztást természetesen befolyásolja, hogy prémium termék, ami az árán is megmutatkozik, így nem várható, hogy tömegélelmiszer legyen, ugyanakkor egyértelműen látható, hogy az utóbbi években növekszik a kereslet iránta.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kevés boltnál, de működik a legális kápétrükk: súlyos pénzt spórolhat, aki itt vásárol

Két hónap telt el azóta, hogy július 1-el életbe lépett a havi kétszeri, ingyenes cash-back készpénzfelvételt lehetővé tevő rendelet. Az új szabályozás értelmében a legfeljebb 150 ezer forintos, ingyenes ATM-es készpénzfelvétel egészült ki a szintén ingyenes, maximum 40 ezer forintos cash-back készpénzfelvétellel. A rendelet életbe lépése utáni napokban megírtuk, hogy a hazai boltláncok közül egyedül a Penny az, ahol igénybe vehetjük az új szolgáltatást, míg más láncok vagy keresték a megoldást, vagy pedig kerek perec kijelentették, hogy nem fogják azt bevezetni. Most, két hónappal később annak jártunk utána, hogy történt-e változás a szolgáltatás helyzetével kapcsolatban.

Megszállták a magyar erdőket a láncfűrészes turisták: térképen a legfertőzöttebb területek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) következetesen végzi a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletét. A hivatal szakemberei a tavalyi évben is számos ellenőrzést folytattak annak érdekében, hogy visszaszorítsák az illegális fakitermelést és kereskedelmet. A 2022-es vizsgálatok összefoglalója alapján Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye extrém magas kockázatúvá vált, de több további vármegye esetében is történt változás.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?