Fókuszban a talaj, a fenntarthatóság és a biodiverzitás

Fókuszban a talaj, a fenntarthatóság és a biodiverzitás (x)

PR
AGRO AIM Hungária Kft. a 10 legjobb európai Precíziós szolgáltató között 2023-ban

10 éve, 2013-ban alapítottuk meg az Agro AIM Hungária Kft.-t. Alapítóként multinacionális cégeknél dolgoztunk különböző szakterületeken. Vetőmag, műtrágya, talaj, növényvédelem, gépforgalmazás. Gyorsan rájöttünk, hogy csak komplexen lehet szaktanácsadó céget létrehozni és üzemeltetni. A mezőgazdasági inputanyag piacon mindenki a maga részét külön-külön kezeli, miközben a szántóföldi növénytermesztés rendszere komplex, összetett rendszer.

10 év alatt beérett a rendszer. A ‘Field Expert' szolgáltatás lefedi a precíziós növénytermesztés alapfolyamatait. Szűk keresztmetszet volt az akkreditált talaj és vízlaboratórium, illetve annak kapacitása. Mára a cégcsoporthoz tartozik a SoilChem Agrár és Környezetanalitikai Laboratórium is, amely ma meghatározó piaci szerepet tölt be a hazai akkreditált talajlaborok között. Büszkék vagyunk rá, hogy cégünk 100% magyar tulajdonban van, külföldi tőke bevonására nem volt szükség a fejlesztésekhez, ma már több, mint 20 család megélhetéséhez járulunk hozzá munkaadóként.

Precíziós szaktanácsadás mellett elsők között volt megoldásunk a szikes területek komplex, precíziós fizikai és kémiai talajjavítására, savanyú talajok precíziós kémiai javításában. Talajvédelmi szakértő kollégánk pedig számos szakterületen készít szakanyagokat (pl. öntözéshez, hígtrágya kihelyezéshez, humuszmentéshez stb.)

A gépi talajmintavételezés saját automata mintavevővel történik, GPS koordináta, illetve útvonal visszakövethetőséggel.

A ‘Field Expert' szolgáltatás keretein belül a művelési zóna lehatárolás, gépi mintavételezés, differenciált talajjavítás, tápanyag kijuttatás, művelési zóna szerinti differenciált vetést tartalmazza az alapcsomag.  Mivel a gyártóktól és forgalmazóktól független a rendszerünk, így az egyes lépések módszerét rugalmasan tudjuk változtatni.

A 10 éves működésünk során büszkék vagyunk arra, hogy Partnereinkkel hosszú távú kapcsolatot alakítunk ki, munkatársaink állandóságát ‘tulajdonosi' mivoltuk is biztosítja.

A termelőkkel hosszú távon tervezünk, nem csak egy éves szaktanácsot nyújtunk. A precíziós elemzések konzultatív jellegűek, a konkrét méréseken alapuló ajánlásokat és költségelemzéseket a programban részt vevő termelőkkel átbeszéljük. Nem kapcsolódunk egy adott gépgyártóhoz, a kijuttatási terveket és térképeket márkafüggetlenül minden helyspecifikus kijuttatásra alkalmas eszközre el tudjuk készíteni.

Következő nagy lépés a precíziós eszközök és módszerek alkalmazásával az élőhelyek megtartása és fejlesztése,  valamint a talaj, illetve a mezőgazdasági termelő terület biodiverzitásának megőrzése, helyreállítása. Alapfilozófiánk a fenntarthatóság. Talajaink jelenlegi állapota - országos szinten- leromlott, kizsarolt. Csak tudatosan, lépésről-lépésre tudjuk helyrehozni az elmúlt évek ‘túlterhelését'. Nem feledkezhetünk el, hogy mezőgazdasági területeink egyben élőhelyként is funkcionálnak. A jelenlegi precíziós módszerekkel lehetőségünk van élőhelyfejlesztésre is.

Ezt a 10 éves szakmai munkát honorálta az európai Agri Business Review magazin, hogy az Agro AIM Hungária Kft.-t beválasztotta a ‘TOP 10 Precision Farming Solution Provider in Europe 2023' közé.

Köszönjük Partnereinknek, és készen állunk a következő 10 évre!

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 22. 16:26