Fókuszban a talaj, a fenntarthatóság és a biodiverzitás

Fókuszban a talaj, a fenntarthatóság és a biodiverzitás (x)

PR
AGRO AIM Hungária Kft. a 10 legjobb európai Precíziós szolgáltató között 2023-ban

10 éve, 2013-ban alapítottuk meg az Agro AIM Hungária Kft.-t. Alapítóként multinacionális cégeknél dolgoztunk különböző szakterületeken. Vetőmag, műtrágya, talaj, növényvédelem, gépforgalmazás. Gyorsan rájöttünk, hogy csak komplexen lehet szaktanácsadó céget létrehozni és üzemeltetni. A mezőgazdasági inputanyag piacon mindenki a maga részét külön-külön kezeli, miközben a szántóföldi növénytermesztés rendszere komplex, összetett rendszer.

10 év alatt beérett a rendszer. A ‘Field Expert' szolgáltatás lefedi a precíziós növénytermesztés alapfolyamatait. Szűk keresztmetszet volt az akkreditált talaj és vízlaboratórium, illetve annak kapacitása. Mára a cégcsoporthoz tartozik a SoilChem Agrár és Környezetanalitikai Laboratórium is, amely ma meghatározó piaci szerepet tölt be a hazai akkreditált talajlaborok között. Büszkék vagyunk rá, hogy cégünk 100% magyar tulajdonban van, külföldi tőke bevonására nem volt szükség a fejlesztésekhez, ma már több, mint 20 család megélhetéséhez járulunk hozzá munkaadóként.

Precíziós szaktanácsadás mellett elsők között volt megoldásunk a szikes területek komplex, precíziós fizikai és kémiai talajjavítására, savanyú talajok precíziós kémiai javításában. Talajvédelmi szakértő kollégánk pedig számos szakterületen készít szakanyagokat (pl. öntözéshez, hígtrágya kihelyezéshez, humuszmentéshez stb.)

A gépi talajmintavételezés saját automata mintavevővel történik, GPS koordináta, illetve útvonal visszakövethetőséggel.

A ‘Field Expert' szolgáltatás keretein belül a művelési zóna lehatárolás, gépi mintavételezés, differenciált talajjavítás, tápanyag kijuttatás, művelési zóna szerinti differenciált vetést tartalmazza az alapcsomag.  Mivel a gyártóktól és forgalmazóktól független a rendszerünk, így az egyes lépések módszerét rugalmasan tudjuk változtatni.

A 10 éves működésünk során büszkék vagyunk arra, hogy Partnereinkkel hosszú távú kapcsolatot alakítunk ki, munkatársaink állandóságát ‘tulajdonosi' mivoltuk is biztosítja.

A termelőkkel hosszú távon tervezünk, nem csak egy éves szaktanácsot nyújtunk. A precíziós elemzések konzultatív jellegűek, a konkrét méréseken alapuló ajánlásokat és költségelemzéseket a programban részt vevő termelőkkel átbeszéljük. Nem kapcsolódunk egy adott gépgyártóhoz, a kijuttatási terveket és térképeket márkafüggetlenül minden helyspecifikus kijuttatásra alkalmas eszközre el tudjuk készíteni.

Következő nagy lépés a precíziós eszközök és módszerek alkalmazásával az élőhelyek megtartása és fejlesztése,  valamint a talaj, illetve a mezőgazdasági termelő terület biodiverzitásának megőrzése, helyreállítása. Alapfilozófiánk a fenntarthatóság. Talajaink jelenlegi állapota - országos szinten- leromlott, kizsarolt. Csak tudatosan, lépésről-lépésre tudjuk helyrehozni az elmúlt évek ‘túlterhelését'. Nem feledkezhetünk el, hogy mezőgazdasági területeink egyben élőhelyként is funkcionálnak. A jelenlegi precíziós módszerekkel lehetőségünk van élőhelyfejlesztésre is.

Ezt a 10 éves szakmai munkát honorálta az európai Agri Business Review magazin, hogy az Agro AIM Hungária Kft.-t beválasztotta a ‘TOP 10 Precision Farming Solution Provider in Europe 2023' közé.

Köszönjük Partnereinknek, és készen állunk a következő 10 évre!

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?