Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.08. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.08. vasárnap

agrarszektor.hu
Kora délutánig többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég, majd északkelet felől csökken a felhőzet, ugyanakkor a Dunántúlon végig felhős idő marad - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.10.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.10.08.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.10.08.) napon.

2023.10.08. vasárnap: Kora délutánig többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég, majd északkelet felől csökken a felhőzet, ugyanakkor a Dunántúlon végig felhős idő marad. Elvétve valószínű csapadék, főleg a nyugati és a keleti megyékben alakulhatnak ki záporok. Az északnyugati, északi szél időnként megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, ami az északi tájakon már reggel, kora délelőtt beáll.
Késő este 5, 15 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. Emellett a szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek.

A következő napon várható időjárás

2023.10.09 hétfő: Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Elszórtan előfordul eső, zápor, nagyobb eséllyel északon, északkeleten. A déli, délnyugati, majd nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban -1, +11, délután 9, 22 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb, nyugaton, délnyugaton az enyhébb idő.

Friss híreink:

Nagyot lép az agrárium: jönnek az elektromos traktorok

A Fendt további fejlesztéseket hajtott végre az elektromos e100-as traktorán, és a november 12-18. között a németországi Hannoverben megrendezésre kerülő Agritechnica mezőgazdasági kiállítás és vásár után megkezdi korlátozott értékesítését. Az első prototípusokkal ellentétben a német gépgyártó most egy keskeny nyomtávú változat mellett döntött.

Jó minőségű a magyar bárány, de alig eszünk belőle

Egyes becslések szerint hazánkban az évi egy főre jutó juhhús fogyasztás mindössze 0,35-0,45 kilogramm, amivel jócskán elmaradunk az uniós átlagtól - ez 1,3 kilogramm fejenként. Mivel a bárány a minőségi húsok közé tartozik, ez meglátszik az árán is. Vannak azonban olyan alkalmak, amikor többen is megengedhetik maguknak.

Továbbra is a baromfihúst favorizáljuk - messze a csirke a legnépszerűbb

Felmérések szerint a baromfihús-fogyasztás várhatóan 154 millió tonnára nő világszerte a 2031-es időszakra. A csirkehús népszerűsége Magyarországon továbbra is töretlen és az infláció, valamint a bérek stagnálása is arra készteti az embereket, hogy az olcsóbb baromfihúsokhoz nyúljanak.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Brutális bírságokat osztogatnak Budapesten: retteghetnek az autósok, a kocsit is simán elviszik

Tavalyhoz képest jóval több autót szállítottak el a budapesti kerületekben - derült ki az önkormányzatok válaszaiból. A szabálytalan parkolás miatt elvitt kocsikért általában jelentkeznek a tulajdonosok, viszont az elhagyott roncsautókat szinte senki sem váltja ki az elszállítást követően. Összességében 100 ezer forint feletti összegbe is kerülhet, ha valakire lecsap a lopós autó, ez függ a szabálysértés mértékétől is. Megkérdeztük a kerületeket arról is, milyen kirívó esetekkel találkoztak az utóbbi időben: például a józsefvárosi önkormányzattól megtudtuk, előfordult, hogy drogot terjesztettek a roncsautókból, de rothadó húst is találtak egyben. Újpesten egy összetört luxusterepjáró tulajdonosa hányt fittyet a szabályokra és a felszólításokra.

Elképesztő, mennyi magyar főz otthon pálinkát: kevesen tudják, pedig így bírság jár érte

Idén is megsanyargatta a pálinkafőzőket az időjárás. A korai fagyok, majd az ezt követő aszályos időjárás bizony nem kímélte a gyümölcsösöket. Ennek apropóján lettünk kíváncsiak a magánfőzőket érintő legfontosabb változásokra, ezért szakértőket kérdeztünk a magyar pálinkahelyzetről. A HelloVidék kérdéseire a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint Nagy Attila, a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesületének elnöke válaszolt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?