Szinte kiirthatatlan növény terjed Magyarországon: durva, mire képes

Szinte kiirthatatlan növény terjed Magyarországon: durva, mire képes

agrarszektor.hu
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén 2023-ban az eddigieknél is nagyobb erőkkel folyik az idegenhonos inváziós fajok kezelése. Komoly problémát jelent Mohács térségben a hazánkban nem honos, agresszív terjedési stratégiájú növények (selyemkóró, mirigyes bálványfa, zöld juhar) szaporodása.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság területén, Mohács térségében a hazánkban nem honos, agresszív terjedési stratégiájú növények (selyemkóró, mirigyes bálványfa, zöld juhar) terjedése problémát jelent az őshonos társulások, sok esetben a védett fajok vagy élőhelyeik szempontjából. Az igazgatóság az inváziós fajok észlelése óta minden évben elvégzi a visszaszorításukat, de terjedőképességük és rendkívül nagy számban jelenlévő magjaik miatt teljes kiirtásukra nincs mód, a védekezést folyamatosan ismételni kell. 2023-ban az irtás az eddigieknél is nagyobb erőkkel folyik. Tavasztól őszig változatos módszerekkel (kézi- és gépi irtás, fogasolás), a növények fejlődési fázisaihoz igazodva több ütemben végzik a beavatkozásokat a megbízott vállalkozók, valamint az igazgatóság munkatársai. A védekezés első ütemében az idegenhonos fajok kaszálása, kivágása történt meg mintegy 50 hektár területen - írja az invaziosfajok.hu.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55