Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.28. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.28. szombat

agrarszektor.hu
Változóan felhős idő valószínű általában néhány órás napsütéssel - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.10.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.10.28.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.10.28.) napon.

2023.10.28. szombat: Változóan felhős idő valószínű általában néhány órás napsütéssel. Elsősorban a nap első felében, főként az ország déli felén várhatók záporok, néhol az ég is megdörrenhet. A délnyugati, déli szél többnyire mérsékelt, északkeleten továbbra is élénk, néhol erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható.
Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.10.29 vasárnap: Az északkeleti tájakon a köd, rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, másutt a fátyolfelhők mellett többórás napsütés valószínű. Északkeleten néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között alakul, de az északkeleti határnál hűvösebb is lehet.

Friss híreink:

Új növény jelenhet meg a magyar földeken: ez még a szárazságnak is ellenáll

A tavalyi aszály után sok helyen felmerült a kérdés, milyen szárazságnak ellenálló növények jelenhetnek meg a közeljövő növénytermesztésében. Ezek közé tartozhat a földimogyoró, amely a világ mezőgazdaságában fontos szerepet tölt be és úgy tűnik Magyarországon is ismét alternatíva lehet.

Lerántotta a leplet a szakember: ezen múlik a ponty ára karácsonykor

A hazai tógazdaságokban is elkezdődtek a lehalászások és a tavalyi aszályos év után idén egy jobb évet zárhatnak a haltermelők, pontos számokat decemberben közöl az ágazat, de úgy tűnik idén 15-20 százalékkal nagyobb lehet a haltermés a tavalyinál. A ponty tóparti ára idén 13-15 százalékkal csökkent az alacsonyabb takarmányozási költségeknek köszönhetően.

Bejött a magyar gazdák számítása: ez a növény lehet az idei év nagy nyertese

Bár a kukorica és a búza nagyon sokáig közel azonos méretű vetésterülettel rendelkezett Magyarországon, a tavalyi nagy aszály hatására idén mintegy 12 százalékkal kisebb területen vetettek kukoricát a magyar gazdák. Az év nagy kérdése volt, hogy milyen lesz az idei termés, és hogy bejön-e azoknak a számítása, akik idén is kitartottak a kukorica mellett, vagy azoknak lesz igazuk, akik kevesebbet vetettek belőle. Az Agrárszektor által elvégzett gyors felmérés az előbbi álláspontot látszik igazolni: az általunk megkérdezett gazdák döntő többsége arról számolt be, hogy toxinmentes, jónak mondható eredmények születtek, bár idén is voltak olyanok, akiknek kevesebb szerencséjük volt a kukoricával.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nem semmi: ekkora fizetéssel lehet kimaxolni az 50 milliós CSOK Plusz hitelt 2024-től

A szerdán bejelentett új CSOK Plusz otthonteremtési támogatás fontos sajátossága, hogy egy tisztán hitelkonstrukcióról van szó, tehát ennek már nem lesz vissza nem térítendő állami támogatás része. A támogatást igénylők tehát banki hitelbírálaton fognak átesni, és csak azok fognak átmenni ezen a szűrőn, akik elég nagy jövedelemmel rendelkeznek a hitel törlesztéséhez. Adódik tehát a kérdés, mekkora jövedelemre lesz szükség a 15, 30 és 50 milliós támogatott hitelek igényléséhez?

Ingük-gatyájuk rámegy a magyaroknak egy tisztességes temetésre: ezt mégis hogy gondolják?

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki tisztességes módon szeretne elbúcsúzni szeretteitől. Az elmúlt években jelentősen megnőttek a temetkezési költségek. Egy koporsós temetés akár már 400 ezer forintba is kerülhet. Éppen ezért egyre többen keresik az alternatív megoldásokat. Az elszálló árak nehéz helyzetbe hozták a temetkezési szektort is, ám egy kis kreatívítással a vállalkozások képesek lehetnek alkalmazkodni a változó gazdasági környezethez. Többek között erről is beszélt a Hello Vidéknek a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Országos Szakegyesületének elnöke, Palkovics Katalin.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?