Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.31. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.31. kedd

agrarszektor.hu
Délelőtt erősen felhős vagy borult idő valószínű, délután már szakadozottabb lehet a felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.10.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.10.31.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.10.31.) napon.

2023.10.31. kedd: Délelőtt erősen felhős vagy borult idő valószínű, délután már szakadozottabb lehet a felhőzet. Többfelé kell számítani esőre, záporesőre, főleg az ország déli felében zivatarok is kialakulhatnak. A déli szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. Késő délelőttől egyre nagyobb területen fordul át északnyugatira, estére pedig fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 17 és 24 fok között várható, de az északi és a nyugati határszélen kissé hűvösebb lesz.
Késő estére 9 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünket nyugat felől hidegfronti éri el, de érkezése előtt még melegedés zajlik a magasban. Ezért mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.
Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.11.01 szerda: A napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, a nap második felében pedig délnyugat felől fátyolfelhőzet húzódik térségünk fölé, amely éjjel vastagszik. Legfeljebb csak északkeleten valószínű egy-egy zápor. Helyenként megélénkül a nyugati, majd a déli, délkeleti szél. A csúcsérték 13 és 19 fok között alakul.

Friss híreink:

Csalódtak a gazdák: ezzel a növénnyel nem biztos, hogy kaszálnak idén

Noha a tavalyi, történelmi aszályt hozó év és a katasztrofális terméseredmények ellenére idén nőtt a napraforgó vetésterülete Magyarországon, rengeteg volt a kérdőjel a növény körül. Augusztusig minden adott volt rekordterméshez, ám a nyár végi hőhullám végül keresztül húzta a számításokat. Az előrejelzések szerint azonban még így is megvolt az esély a 3 tonna/hektáros átlaghozamra. De milyen lett végül a termés? Hogyan látják a helyzetet a hazai termelők? Rendelkeznek-e elegendő raktárkapacitással a termény biztonságos betárolására? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Nem lehet már tovább emelni az élelmiszerárakat

Jövő év elején láthatjuk majd az élelmiszerek forgalmában a mélypontot, onnantól már van esély az újbóli emelkedésre, ha a reálbérek is növekednek - véli Ács Tamás, aki augusztusban foglalta el új pozícióját az Unilever Magyarország és Adria régió új ügyvezető igazgatójaként. A hazánkon kívül Horvátországért, Szlovéniáért és Bosznia-Hercegovináért is felelős cégvezető szerint az elmúlt évek viharai és az ezekből fakadó fogyasztáscsökkenés után akkor sincs már lehetőség az élelmiszerárak további emelésére, ha a nagy pofonnal felérő EPR-rendelet megkövetelné ezt. A topmenedzser azt is megerősítette az Agrárszektornak, hogy a brandjeiről híres gyártó továbbra sem tervezi belépését az egyre növekvő sajátmárkás szegmensbe.

Gyuricza Csaba: ideje lenne magasabb színvonalon kezelnünk a talajt

A hazai agrár-felsőoktatás szinte soha nem látott ütemben kezdett el fejlődni, amire nagy szükség is volt. A mezőgazdaság mára már csúcstechnológiai ágazattá vált, erre pedig reagálni kellett. A 2023-as Agrárszektor Konferencián is szó esik arról, hogy hogyan reformálták meg Magyarországon az agráregyetemeket, illetve arról is, hogy milyen szakemberekre van szükség ahhoz, hogy a magyar agrárium szereplői helyt tudjanak állni a versenytársakkal szemben. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora lapunknak elmondta, jó irányban haladunk ez ügyben, és a nemzetközi porondon is sikerült magunkra irányítani a figyelmet.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Tömegek fordítanak hátat a hazai boltoknak: itt sokkal olcsóbb bevásárolni, a gazdaság is megérzi

A külföldre utazó magyarok összesen 338 milliárd forintot költöttek útjaik során az idei második negyedévben. Ennek az összegnek a kicsivel több mint felét fordították szórakozásra, míg a hatodát különböző termékek és szolgáltatások megvásárlására. Utóbbival új lendületet adtak a bevásárlóturizmusnak, ami azonban negatívan befolyásolhatja a magyar gazdaság teljesítményét.

Megszólalt a Nemzeti Színház igazgatója: Sokkal komfortosabban érzem magam vidéken

Dr. Mátyássy Szabolcs foglalkozását tekintve színész, zeneszerző, egyetemi oktató, július elsejétől pedig már a Csokonai Nemzeti Színház új igazgatója. A színház olyan számára, mint egy család. Bár Budapesten született, leginkább mégis vidéki társulatokban játszott. Egy ideig külföldön is élt, ám végül hazahúzta a szíve. Többek között erről is beszélt a Hello Vidéknek adott interjújában a frissen kinevezett szakember.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 1. 13:57